Aloitimme keväällä uuden juttusarjan, jossa haastatellaan aktiivejamme ja työntekijöitämme. Julkaisemme haastatteluja satunnaisesti, ja tarkoituksena on tuoda esille toimintaamme ja millaista siinä on olla mukana. Yhdistyksessämme toimii valtava määrä erilaisia ihmisiä, ja työntekijät ja hallituksen väki vaihtuvat vuosittain. Mukana on monia jo pidemmän aikaa olleita, sekä niitä ketkä ovat vasta tutustuneet porukkaan.

Toisena haastateltavana on yksi kotihoitovastaavistamme, Jonna Nykänen, joka toimii yhdistyksemme kotihoitovastaavana tällä hetkellä. Jonna on tullut tutuksi kotihoitajille, joita on tänä kesänä työllistetty oikein urakalla. Parhaimmillaan kissanpentuja on ollut hoidossa kesällä ainakin 70 kappaletta, ja Jonna neuvoo ja ohjeistaa isoa määrää kotihoitajia. Koirien kotihoitoasiat hoitaa pääosin koiravastaamme, mutta kissanpentujen elämän alkutaipaleissa riittää puuhaa jaettavaksikin.

23.08.2016 191

1) Hei, kuka sinä olet?
-Hei, olen Jonna, olen kotihoitovastaava yhdessä Heidi Saarikon kanssa.
2) Miten olet mukana Kseyn toiminnassa? 
– Olen mukana Kseyn hallituksessa, hoidan yhdistyksen kotihoidossa olevien eläinten asioita, ja käyn eläintalolla tekemässä vuoroja.
3) Miten tulit mukaan porukkaan? 
– Ilmoittauduin vapaaehtoiseksi tekemään eläintalon hoitovuoroja ja lähdin hallitukseen mukaan, kun pyydettiin. Porukkaan on päässyt helposti mukaan, ollaan yhteisellä asialla.
4) Oletko aktiivinen vaikuttaja päätöksien osalta, vai hiljainen taustalla toimija? Millä lailla?
 
 En tiedä kuinka aktiivinen vaikuttaja olen, mutta hallituksen kokouksissa pääsee ilmaisemaan oman mielipiteensä ja sitä kautta syntyy keskusteluja, jotka johtavat päätöksiin. Toimin myös hiljaisesti talon työvuoroissa ja kotihoitajana.
5) Mitä Ksey on antanut puolestaan sinulle? 
– Yhdistyksessä toimiessa olen saanut paljon uusia kavereita, uutta tietoa ja rutkasti hyvää mieltä. Eläimet osaavat melko pyyteettömästi osoittaa kiitollisuutta.
6) Mikä on parasta Kseyssä?
– Parasta on oikean asian puolesta toimiminen ja mukavat ihmiset.