Tämän PDF-dokumentin avulla voit perehtyä siihen millaisia vapaaehtoistöitä olisi tarjolla, jos olet kiinnostunut auttamaan kodittomia eläimiä. Vapaaehtoistyöt KSEY esitys (PDF).

Vapaaehtoishoitajaksi?

Eläintalolle kaivataan vapaaehtoishoitajia. Oletko täyttänyt 18 v. ja pääsisit iltaisin tai viikonloppuisin talolle hoitamaan eläimiä? Erinomainen tilaisuus esimerkiksi niille, joiden kotona on allergiaa! Tarvitsemme jatkuvasti apua kissojen ja koirien hoidossa ja talon siistinä pitämisessä. Palkaksi saisit kehräyksiä ja hyvän mielen! Koirien lenkitys on hyvää hyötyliikuntaa!

Täältä (http://bit.ly/vuoroon) löydät ohjeet vuorolaiselle, joista näet hieman hommiamme. Perehdytämme sinut hommiin aina ennen vuoroissa käymisen aloittamista itsenäisesti.

Lipaskerääjäksi?

Ryhdy KSEY:n vapaaehtoiseksi lipaskerääjäksi. Keräämme varoja Kouvolan ja Iitin alueella. Lipaskerääjällä on keräyksestä kertova kyltti kaulassaan. Hän on lippaan kera paikalla ja antaa mahdollisuuden auttaa kodittomia eläimiä rahalahjoituksen muodossa. Lipaskeräys ei tarkoita, että pyytäisimme keneltäkään henkilökohtaisesti rahaa tai kiertäisimme ihmiseltä ihmiselle lippaan kanssa. Olemme keräysalueellamme ja kyltti kertoo keräystarkoituksen. Kerääjä ottaa muutkin mahdolliset lahjoitukset vastaan. Voit olla kerääjänä itsellesi sopivana aikana: päivällä, illemmalla, arkena tai viikonloppuna. Kerääjät voivat halutessaan pukeutua hauskoihin eläinpukuihin tai muuten tehdä jonkun oman tempauksensa.

Keräyslippaitamme saa myös pyytää mukaan tapahtumiin, synttärijuhlille, työpaikoille erikoispäivinä jne. kunhan sijainti on Kouvolan ja Iitin alueella.

Kerääjistä on pula, joten apusi olisi kovasti tervetullutta. Keräysvaroista saisimme kaipaamaamme lisärahoitusta eläinkuluihimme. Laita viestiämme kerääjien tarpeesta eteenpäin myös ystävillesi. Kerääjän ei tarvitse olla yhdistyksemme jäsen. Ilmoittaudu yksin tai porukalla vapaaehtoistyöhön kodittomien eläinten auttamiseksi. Kiitämme eläinten puolesta!

Tarkemmat ohjeet ja ilmoittautumiset: kseyry@gmail.com.

Sijaiskodiksi kodittomalle?

Voitko auttaa eläinsuojeluyhdistystämme ottamalla yhdistyksen kodittomia eläimiä kotiisi väliaikaiseen hoitoon? Kissanpennut saapuvat sijaiskotiin emonsa kera tai ilman. Emonsa kera saapuvat ovat yleensä pieniä, eivätkä tule vielä toimeen ilman emon hoivaa. Ilman emoa saapuvat syövät jo kiinteää ruokaa ja osaavat pitää itsensä puhtaana. Yleensä pennut viipyvät hoitopaikassaan siihen asti kunnes saavat oman kodin luovutusikänsä (14 vkoa) jälkeen. Kotihoitopaikka huolehtii pentujen päivittäisistä tarpeista ja esittelee pentuja omistajaehdokkaille itselleen sopivina aikoina.

Jos haluat auttaa ja omaat kissanpennuille sopivan rauhallisen paikan, mieluusti muista lemmikeistä eristetyn huoneen tai tilan, otathan yhteyttä niin kerromme lisää. Kaikki apu, myös pentujen tilapäinen suojapaikka lyhyemmäksikin aikaa, otetaan suurella kiitollisuudella vastaan. ”Kissanpentusesonkina” pitää kiirettä ja pentuja saapuu vuosittain yhdistykselle kolmenumeroinen luku. Ruyuhka-aikaan jo olemassa olevat pentujen hoitopaikat täyttyvät hetkessä ja uusista hoitopaikoista on todella suuri pula. Palkinnoksi saat tyytyväistä kehräystä, silkinpehmeiden tassujen hipaisuja ja leikin pyörteessä kieppuvien pikkuhäntien seuraamisesta hyvää mieltä.

Yhdistyksellä on myös sijaiskotia kaipaavia aikuisia kissoja. Koirille etsimme koirakokemusta omaavia hoitopaikkoja maalta tai omakotitalosta. Ilmoittaudu hoitopaikaksi, jos omaat taitoja ja kokemusta jyrsijöiden, matelijoiden tai luonnonvaraisten eläinten, esim. oravien ja lintujen hoidossa. Kerrothan viestiä sijaiskotien tarpeestamme myös ystävillesi.

Katso kotihoitoesite tästä. HUOM: 1.1.2023 kotihoito.ksey@gmail.com-sähköposti ei ole enää käytössä.

Lataa kotihoitajan opas kissanpennun/aikuisen kissan hoitokäytännöistä tästä.

Tarkennuksena vielä millaisia sijaiskoteja olisimme vailla kissojen osalta, kaikki kriteerit täyttävät kontaktoidaan vielä puhelimitse.

Sijaiskotitoiminta on antoisaa ja arvokasta, se on kuitenkin myös vastuullista ja työtä tuovaa. Kokemus kasvaa ajan myötä, alkuun ei tarvi olla kaiken osaava.

⭐️Sijaiskodilla tulisi olla oma tila hoidokeille, alkuun erillään omista lemmikeistä koska aina on riski että on jotain tarttuvaa mukana. Huone ovella riittää.
⭐️Sijaiskodin tulisi sitoutua hoitamaan eläintä sovittu aika (palauttaminen eläintalolle on iso stressi eläimelle ja eläintalolla ei välttämättä ole tilaa) ja pystyä kuljettamaan eläintä eläinlääkäriin sekä itse hakemaan sille kissanhiekat ja ruoat sekä matolääkkeet eläintalolta. Kissoja ei hoideta eläintalon kanssa yhteisesti vaan itsenäisesti, eli ideana on huolehtia kissojen tarpeista ja tarvittavista jutuista ilman työntekijöiden kuljetusapuja tai väliaikahoitoja eläintalolla, vaikkakin eläinlääkärikäynneistä tulee aina sopia ennakkoon ensin. Tämä ehto valitettavasti karsii monia paikkoja mutta emme voi sitoutua kuljettelemaan kissoja ja huolehtimaan niiden tarvikkeiden kuljettamisesta sillä kissoja on hoidossa nytkin noin 40 kpl ja eläintalolla työntekijät ovat vastuussa talteenoton puhelimesta klo 8-18 ja talteenoton tapauksista, sekä noin 40 eläimen hoidosta niin aamu- kuin iltavuorossa sekä harjoittelijoiden ohjauksista, eikä heitä saa jättää yksin talolle.
⭐️Ruokinta tulee hoitaa ainakin 2krt päivässä, madotukset pitää pystyä antamaan, sekä mahdollinen lääkitys. Näihin pitää hakea jutut eläintalolta, sillä emme sitoudu maksamaan verkkokaupasta tai eläinkaupasta tilattuja ruokia vaan käytämme lahjoitusruokia. Apteekista voi joskus hakea Kseyn laskuun esim. matolääkkeitä, mutta tästä tulee erikseen sopia sillä hinta on paljon edullisempi eläinlääkärin kautta ostetuissa matolääkkeissä joita eläintalollamme on.
⭐️Omat kissat tulee olla rokotettuja (koiriin ei kissojen taudit tartu, ei ole niin tarkkaa sen suhteen koirilla) ja leikattuja ja rokotus voimassa.
⭐️Hoitokissat eivät saa joutua vaaraan, eikä niiden kanssa saa ensimmäistä kertaa kokeilla koiran sopeutumista kissoihin vaan omien eläinten tulee olla tottuneita kissoihin jos niitä pidetään samoissa tiloissa.
⭐️Pieniä lapsia saa olla sijaiskodissa, luotamme siihen että lapsia ja kissoja valvotaan yhdessä olon aikana. Ksey ei ota vastuuta jos tulee haavereita, vaan edellyttää että varovaisuutta noudatetaan.
⭐️Hoitokissoja ei saa laskea ollenkaan ulos, ja parveke ja ikkunat pitää saada turvattua niin ettei karkaa niistä.
⭐️Sijaiskodin pitää olla ok sen kanssa että meillä ei ole vakuutuksia kenenkään kotiin eikä mahdollisuuksia korvata pilalle menneitä huonekaluja tai siivouskustannuksia kuin poikkeustapauksissa. Omalla vastuulla siis otetaan eläin hoitoon.
⭐️Sijaiskodin pitää pystyä pitämään yhteyksiä kotihoitovastaavamme kanssa säännöllisesti sekä monissa tapauksissa myös luovutustilanteessa tehdä paperityöt ja maksun vastaanotto tai sen ohjaaminen eläintalolle tai tilisiirtona pitää ohjeistaa ottajalle.
⭐️Sijaiskodin pitää olla ok sen kanssa että kissat on Kseyn omia ja niiden ottajat haastattelee kotihoitovastaava joka tekee päätökset kissojen luovutuksista ym päätösasioista. Kissoja ei saa itse lupailla ja varailla kenellekään ilman vastaavamme kanssa asiasta keskustelua.
⭐️Pienikin koti riittää jos nämä asiat kunnossa. Lämmintä tulee olla, tuoretta vettä ja ruokaa tarjolla. Välittäminen on tärkeämpää kuin neliöt.
⭐️Kissojen kanssa ei tarvi olla päivisin vaan ihan normaalia elämää voi sijaiskoti elää siinä samalla. Käydä töissä ja harrastuksissa. Matkoista tulee sopia hyvissä ajoin, että kotihoidossa ei tuolloin ole kissoja tai niille on oma hoitaja
⭐️Jos kissat ovat oireettomia, voi niitä laskea omien eläinten kanssa olemaan parin viikon kuluttua jos se tuntuu oikealle ratkaisulle. Vastuu on aina sijaiskodilla itsellään riskeistä.
⭐️Eläintalolle voi mennä katsomaan sopivaa hoidokkia, yleensä niitä kartoitetaan vähän etukäteen ja tarjotaan jotain tiettyä. Aina voi sanoa ettei otakaan.
⭐️Sijaiskotina voi toimia kerran, tai jatkuvasti. Tai pari kertaa vuodessa. Mietimme aina hoidokin sopeutumismahdollisuuksia sijaiskotiin ja eläimen erityistarpeita huomioidaan näissä.
⭐️Sijaiskoti tekee sopimuksen hoidosta ja siinä tulee olla valmis antamaan omat henkilötietonsa vastaavamme käyttöön sillä tiedoista syntyy henkilötietorekisteri ja suostumus on edellytys sopimukselle.

🐾Vastaavamme hoitaa sijaiskotien asioita ja haastatteluja iltaisin ja viikonloppuisin puhelimitse, kiireettömissä asioissa myös sähköpostitse. Olemme hyvin kuormitettuja ja oma elämä vie valtaosan ajasta joten olethan kärsivällinen ja laitathan uudelleen viestiä jos olemme vahingossa jotain unohtaneet.

🐾Kiitos kaikille tämän hetken sijaiskodeilleimme, olette kullan arvoisia ja edellytys kaikkien näiden ihanien karvatassujen toisille mahdollisuuksille! Teette erittäin arvokasta ja vaativaa työtä!