Tekisinkö testamentin eläimille?

Testamentin kautta voit varmistaa, että juuri Sinä päätät mitä tapahtuu omaisuudellesi. Testamentilla voit taata myös lemmikkiesi elämän jatkumisen osoittamalla testamentissa varoja niiden hoitamiseen tai kertomalla mitä toivot lemmikkisi kanssa tehtävän kun et ole enää niitä kykenevä hoitamaan. Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys on halukas huolehtimaan eläimistäsi ja sijoittamaan ne uusiin rakastaviin koteihin. Voit tehdä myös osatestamentin.

Mikäli haluat muistaa eläimiä testamentissasi voit ottaa yhteyttä kseyry@gmail.com tai jätä soittopyyntö puhelimitse arkisin klo 8-16 (p. 0408215554). Yhdistyksemme juristi auttaa testamentin laadinnassa maksutta. Kerromme mielellämme toiminnastamme lisää. Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry on hoitanut kymmenen vuoden aikana uudet kodit jo lähes 2000 löytöeläimelle tai heitteille jätetylle lemmikille. Eläinsuojeluyhdistykset eivät saa valtionapua, joten lahjoitukset, testamentit, jäsenmaksut ja tapahtumatuotot ovat pääasiallisin tulonlähteemme. Kaikki lahjoitukset ovat korvaamattomia yhdistyksellemme. Testamenteilla saamme tehtyä uusia tiloja kodittomille kissoille ja koirille ja mahdollistamme heille toisen mahdollisuuden, paremman elämän. Eläintalomme Korialla on ostettu testamentin avustamana, ja myös eläintalon laajennus vuonna 2003 toteutettiin osin testamenttivaroilla. Uusin osa eläintaloamme rakennettiin osaksi vuosien säästämisen, testamenttien, ja lahjoituksien turvin.

Tarvetta olisi omalle, eläintalon yhteydessä olevalle koirarakennukselle, jonne haaveilemme tekevämme myös muutamia hoitoeläimien tiloja. Erillisillä hoitotiloilla voisimme auttaa vaikeassa tilanteissa olevien ihmisiä ja eläimiä hoitopaikan muodossa. Etenkin sairaala- ja hoitojaksot tuovat omat haasteensa lemmikin pitoon, ja perinteinen eläinhoitola ei ole kaikille aina mahdollinen. Tällä hetkellä meillä ei ole tiloja sijoittaa koiria pitkäaikaisesti eläintalolle, sillä sijoitustilamme ovat varattuna talteenoton tulijoille, eikä ylimääräisiä tiloja ole. Uuden rakennuksen myötä pystyisimme paremmin sijoittamaan koiria uusiin koteihin ja lisäämään toimintaamme eläintalolla koirien auttamisen osalta. Yhdistyksellä olisi myös iso tarve toimivalle autolle jota voisi käyttää eläinten kuljettamiseen. Myös työvoiman palkkaukseen tarvitaan jatkuvasti varoja.

Tee rohkeasti meille testamentti, tai merkitse meille tietty osuus testamentista. Voit aina muuttaa mielesi myöhemmin, ja me ymmärrämme tämän. Olemme voittoa tuottamaton yhdistys, joten saadut testamenttivarat, osakemyynnit sekä vuokratulot saamme verovapaasti käytettyä eläinten kuluihin suoraan, ilman että osa menee hukkaan veroihin.

Korian eläintalo ja Fuchsin testamenttilahjoitus

Kodittomat kissat asustavat uutta tai omaa entistä omistajaansa odotellessaan Korialla sijaitsevassa eläintalossa. Yksi iso lahjoitus ja lukuisat pienet lahjoitukset sekä yksityishenkilöiltä että yrityksiltä tekivät mahdolliseksi oman kiinteistön ostamisen vuonna 2001. Suurin osa rahoituksesta tuli kuitenkin testamentista, jonka Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys sai Ebba Dorrit ja August Fuchsilta vuonna 1986. Fuchsin pariskunta kuoli vuonna 1986. Lapseton pariskunta testamenttasi suurimman osan omaisuudestaan perustettavaa säätiötä varten, joka jakaa apurahoja lahjakkaille muusikoille ja musiikinopiskelijoille. Musiikin ohella Fuchseille lähellä sydäntä olivat eläimet: osan testamentista sai Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys. Tämän testamentin avulla yhdistys on pystynyt auttamaan satoja eläimiä.

Eläintalo Villa Fuchsin Pyötsiä-laajennus 2004

Korian eläintalon laajennus valmistui joulukuussa 2004. Laajennuksen omarahoitusosuus perustui kouvolalaisen Helvi Pyötsiän testamenttilahjoitukseen. Tämän lahjoituksen turvin oli mahdollista rakentaa eläintaloon lisää tilaa ja parantaa eläinten viihtyvyyttä. Lisäksi osa rahoituksesta tuli maaseudun kehittämiseen tarkoitetusta ALMA-rahoituksesta. Testamenttilahjoitukset ovat meille äärimmäisen arvokkaita, koska ne turvaavat eläinystäviemme tulevaisuuden ja takaavat, että voimme jatkaa työtämme keskeytyksettä.

Eläintalon vanhan osan purkaminen ja uuden eläintalon rakentaminen yhteisölliseksi tilaksi, jossa on lisäksi yhdistyksen kissoille kolme kissala-huonetta ja tilavat eristystilat, kesäkuu 2019.

Yhdistys oli kasannut lahjoitus- ja testamenttivaroin reilut 40000 euroa ja haki Pohjois-Kymen Kasvulta hankerahaa uuden eläintalon rakentamiseen. Meille myönnettiin hankeraha ja käytimme säästömme, sekä otimme lainaa. Tätä lainaa maksetaan vielä jonkun aikaa. Vuonna 2019 yhdistys sai testamentin Raimo Rautarinteeltä, jonka varoilla saimme rahoitettua ylimääräisiä kuluja uudesta eläintalosta, viimeisiä eriä talon maksuista, ja saimme irtaimistoa (mm. auton) jonka myynnistä saimme rahaa. Testamentin myötä vuokra-asuntomme kasvoivat kahdesta neljään, ja näillä vuokrilla saamme maksettua tällä hetkellä eläintalon lainat. Covid 19 -epidemia vaikeutti rankasti yhdistyksemme varainhankintaa, ja testamentti on auttanut meitä pysymään toiminnassa entiseen malliin. Yhdistys sai myös osakkeita, ja perusti oman arvo-osuustilin. Osakkeita myymme tarpeen mukaan kun laskut sitä edellyttävät. Meille voi siis testamentata myös osakkeita ja vuokra-asuntoja, ja määrittää mihin näitä varoja saa käyttää. Tämän testamentin myötä annoimme etukäteis-suostumuksen testamentin ehtoihin, ja asioita valmisteltiin viisi vuotta yhteistyössä ennen testamenttiomaisuuden tuloa yhdistyksellemme.