Eläintalolla sijaitsevista kissoista voit olla yhteyksissä eläintalolle arkisin klo 8-18 puh. 040 821 5554 tai elaintalo.ksey@gmail.com. Kissoihin pääsee tutustumaan vain ennakkoon sovitusti ja tutustumisaika sovitaan yleensä adoptiohaastattelun jälkeen. Kotihoidossa olevien kissojen osalta lisätietoja saat kotihoitovastaavalta: kotihoito.ksey@gmail.com. Aina ennen yhteydenottoa tutustu luovutusehtoihimme ja käytäntöihimme (linkki alla). Täytä Kseyn adoptiohakemus (linkki alla) jos olet kiinnostunut adoptoimaan meiltä kissan. Tällä lomakkeella voit ilmoittaa kiinnostuksesi Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen kissan/kissojen adoptointiin. Lomakkeen voi täyttää ja lähettää ma-pe noin klo 08-23.

Hinnasto ja luovutusehdot ja -käytännöt
Adoptiohakemus

Ksey luovuttaa kissoja vain sisäkissoiksi. Ulkoilu on sallittua vain valjaissa tai ulkotarhassa. Emme luovuta kotiin, jossa on vapaasti ulkoilevia kissoja. Kodin muiden kissojen tulee olla myös leikattuja ja rokotuksien voimassa. Kerrostaloasunnoissa edellytämme että kissan turvallisuus on huomioitu ikkunoiden ja parvekkeiden osalta. Emme luovuta kissoja paikkoihin joista yhdistys tai eläinsuojeluviranomainen on aiemmin ottanut kissoja luovutuksina tai määräyksellä pois. Jos otat kissan kotiin jossa on entuudestaan jo kissoja, toivomme sinun perehtyvän kissojen totuttamiseen toisiinsa, sillä se on yleisin syy kissan palautumiselle yhdistykselle. Jos olet adoptoimassa arkaa kissaa, perehdy näihin vinkkeihin, sillä tämä on toinen palautumisen yleisin syy.

 

viljo

Olen noin 2-vuotias hassu poika nimeltä Viljo. Turkkini on väriltään kiiltävän musta ja kaulassani on pieni valkoinen täplä. Olen lähtöisin populaatiopaikasta (mistä myös kissakaverini Lea ja Viljo on lähtöisin!) Olen vielä melko ujo kaveri ja säntään nopeasti piiloon, kun hoitajani tulevat meitä moikkaamaan. Muuten olen hyvin lempeä tapaus, vaikka en anna vielä itseeni koskea. Tarvitsen vain aikaa oppia sisäkissan elämään ihmisten seurassa. Ihanteellista olisi, jos kotiin lähtisi joko Viljo tai Lea kaveriksi, tai jos kotoa löytyisi rohkea kissakaveri kenen kanssa voisin viettää kissanpäiviä. Tullessani talolle olin hyvin nuhainen, mutta ne ovat menneitä aikoja ja nyt olisi nokka kohti sitä loppuelämän kotia. Minulla on myös hammassyöpymäsairaus, joten hampaitani pitää tasasin ajanvälein seurata. Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu.

Jos kiinnostuit minusta ja voisit tarjota minulle sijaiskodin tai loppuelämän kodin, ota yhteyttä. Eläintalon ihmiset tavoitat puhelimitse arkisin klo 8-18 puh. 040 821 5554 tai sähköpostitse: elaintalo.ksey@gmail.com. Jos kiinnostuit adoptoimaan Viljon, täytä adoptiohakemus. Luethan luovutusehtomme ennen yhteydenottoa.

lea

Olen kaunis savunharmaa neiti Lea. Olen hyvin utelias kaveri ja seurailen tarkasti, kun hoitajani siivoavat asuntoani. Annan koskea itseeni tietyissä tilanteissa mutta en nauti siitä kovin paljoa vielä. Yleensä minut löytää katselemasta ikkunasta ulos maailman menoja.

Kotioloissa reipastuisin varmasti, etenkin jos siellä on minulle lajitoveri seurana, olenhan sentään populaatiotyty joten kissatoverit ovat minulle tärkeitä. Tällä hetkellä asustelen Viljon ja Kaarlon kanssa ketkä ovat samasta paikasta.

Eläinlääkärissä selvisi, että minulla oli kohtutulehdus, joka ratkesi leikkauksella ja lääkityksellä. Samalla havaittiin vasemmasta silmästä vanha vaurio, joka ei elämääni haittaa. Minulta myös puuttuu useampi hammas ja vielä olisi reissu hammaslääkäriin edessä. Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu.

Jos kiinnostuit minusta ja voisit tarjota minulle sijaiskodin tai loppuelämän kodin, ota yhteyttä. Eläintalon ihmiset tavoitat puhelimitse arkisin klo 8-18 puh. 040 821 5554 tai sähköpostitse: elaintalo.ksey@gmail.com. Jos kiinnostuit adoptoimaan Lean täytä adoptiohakemus. Luethan luovutusehtomme ennen yhteydenottoa.

 

Niilo3

Olen 13-vuotias punavalkoinen poika Niilo. Olen kodinvaihtaja. Omistaja joutui luopumaan omasta elämäntilanteestaan johtuen. Olen aina asunut ainoana kissana, rauhallisessa kodissani omistajani kanssa. Eläintalolla asuminen pelottaa ja ihmetyttää. Kovaäänisesti maukuen varoittelen ohikulkevaa hoitajaani ja luimistan korvani, jos hän tulee liian lähelle. Pikku hiljaa tutustun, olenhan ollut monta vuotta saman ihmisen kanssa, hoitajani onneksi ymmärtävät, jos minulla kestää hetki rakentaa luottamus ihan uusiin ihmisiin. Välillä jo maukuääneni tulee herttaisena ja kysyvänä, murinan sijaan. Lisäksi herkkujen perässä tulen ihan lähelle. En anna silittää itseäni aivan vielä, mutta esimerkiksi eläinlääkärissä käyttäydyin ihan nätisti, eikä minua tarvinut rauhoittaa tutkimusta ja rokotusta varten. Suuhun ei käynnillä päästy kurkkaamaan, mutta lääkäri katsoo suun kunnon tehosterokotuksen yhteydessä, huhtikuun alussa.

Kaipaan kovasti takaisin kotioloihin. Alkuviikot tulevat uudessa kodissa olemaan jännittävät, mutta rentoudun aivan varmasti, kun tutustun omistajaani ja hoksaan, että kodista ei tarvitse siirtyä enää muualle. Voisitko sinä tarjota minulle kotihoitopaikan tai loppuelämän kodin?

Hoitajani vastailevat mielellään kaikkiin kysymyksiin mitä minusta heräsi ja kertovat lisää kotihoidon/sijaiskodin käytännöistä. Eläintalon tavoitat arkisin klo 8-18 p. 040 821 5554 elaintalo.ksey@gmail.com. Jos mielit adoptoida minut, täytä Ksey:n adoptiohakemus.

Olen komea, pitkäkarvainen poikakisu Otto. Olen 11-vuotias kodinvaihtaja. Olen sosiaalinen tapaus ja kova poika juttelemaan. Haluan vain hellyyttä ja rakkautta jatkuvasti. Edellisellä omistajallani olin asunut koko ikäni, mutta kun käytökseni muuttui huolestuttavasti, oli minusta pakko luopua. Saavuin eläintalolle eläinlääkärikäynnin kautta. Ensimmäinen lääkäri huomasi selässäni kipukohdan, jota oli syytä tutkia enemmän, ja todennäköinen syy arvaamattomalle käytökselleni. Kipulääkekuuri auttoi hieman, mutta oli lisätutkimuksien aika. Toinen eläinlääkäri otti minusta röntgenit, ja selästäni löydettiin spondyloosi ja lonkista nivelrikkoa. Nyt olen ollut pidemmällä kipulääkekuurilla, mikä on selvästi auttanut. En ole niin arvaamaton enää, enkä ole hoitajiani läpsinyt tassulla. Välillä vielä turhaudun, jos en pääse ulos kissalasta tutkimaan koko eläintaloa ja valloittamaan sitä itselleni. En tule toimeen muiden kissojen kanssa. 

Tällä hetkellä etsin kotihoitopaikkaa, jolla on kokemusta kissoista ja kissan elekielen lukemisesta. Minua tulisi seurata tarkkaan, miten vastaan kipulääkkeeseen ja onko selkäni miten kipuinen. Minut on helpohko lääkitä. Välillä käännän päätäni hanakasti, mutta silloin hoitajani on voinut laittaa lääkkeen ruuan sekaan, ja olen syönyt sen siitä. Minulla ei ole erikoisruokavaliota, syön ihan tavan ruokaa suurella ruokahalulla. Minut on leikattu, tehosterokotettu ja sirutettu. 

Hoitajani vastailevat mielellään kaikkiin kysymyksiin mitä minusta heräsi ja kertovat lisää kotihoidon/sijaiskodin käytännöistä. Eläintalon tavoitat arkisin klo 8-18 p. 040 821 5554 elaintalo.ksey@gmail.com

Kasper2

Olen Ihana poika Kasper. Olen arviolta reilu 8-vuotias sosiaalinen herrasmies. Tulen heti tervehtimään hoitajiani ja kaipaan kovasti huomiota ja rakkautta. Minua saisi silittää vaikka koko päivän. Minua on tutkittu eläinlääkärissä, sillä olen nyppinyt vatsastani karvattomaksi. Minulla todettiin kilpirauhasen liikatoiminta, johon syön lääkettä koko loppuelämäni. Arvoni on kontrolloitu kerran, ja annostusta muokattiin hieman. Karvojen nyppiminen voi johtua kivusta, allergiasta tai stressistä. Tällä hetkellä seurataan vaikuttaako lääkärin antama kortisoni pistos iho-oireisiin. Pistos vaikuttaa kolmisen viikkoa. Pientä edistystä on nähtävissä, eli iho-oireilu voi olla allergiaperäistä.

Minut on helppo lääkitä, olen vain onnellinen jos minun kanssa vietetään aikaa. Etsin tällä hetkellä kotihoitopaikkaa. Eläintalolla asuminen käy pitkäksi ja kotona iho-oireita on paljon helpompi seurata. Olen täysin kesy, minut saa helposti kantokoppaan ja kilpirauhaslääkkeen otan aamuin illoin hienosti. Syön ihan tavallista ruokaa hyvällä ruokahalulla. Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu.

Hoitajani vastailevat mielellään kaikkiin kysymyksiin mitä minusta heräsi ja kertovat tarkemmin sijaiskotina toimimisen käytännöistä. Eläintalon tavoitat arkisin klo 8-18 p. 040 821 5554 elaintalo.ksey@gmail.com

Kotihoidossa olevat kissat alla. Nämä kissat asuvat sijaiskodeissa, eivät eläintalolla.

*Kotihoidossa* Olen harmaa kilpparityttö Mauku. Olen reilu 8-vuotias kodinvaihtaja. Eläintalolla asustaminen jännittää minua vielä kovin. Suhisen ja katselen hoitajiani tuimasti, jos liian lähelleni tullaan. Kun tutustun ihmiseen kotioloissa, rentoudun varmasti rutkasti. Päivisin pyrin olemaan mahdollisimman huomaamaton. En liikuta viiksikarvaakaan, kun ympärilläni liikkuu ihmisiä. Kissalassa asustan kissakavereiden kanssa, mutta pitäydyn omissa oloissani. Ruoka maistuu hyvin, mutta syön vasta hämärän tullen. Toivon, että pääsen pian kotioloihin ja pystyisin ottamaan taas rennommin. Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Hammaskivet on poistettu eläinlääkärissä, mutta röntgen paljasti että minulla on poistettavia hampaita, eli joudun käymään vielä uudelleen hammashoidossa eläinlääkärissä.

Lisätiedustelut eläintalolle puhelimitse arkisin klo 8-18 puh. 040 821 5554 tai sähköpostitse: elaintalo.ksey@gmail.com. Jos kiinnostuit adoptoimaan Maukun, täytä adoptiohakemus. Luethan luovutusehtomme ennen yhteydenottoa.

Juni ja Juli

*Kotihoidossa* Kissasisarukset Juni ja Juli etsivät yhteistä loppuelämän kotia. Tämän kaksikon tarkka ikä ei ole tiedossa, sillä he ovat löydettyjä. Ikä on arvioilta 8-10kk. Juni ja Juli ovat asuneet kotihoidossa jo tovin ja oppineet sisäkissan tavoille. Molemmat kissat ovat vielä arkoja ja kaipaavat rauhallista kotia ja toistensa seuraa rohkaistuakseen. Juni ja Juli ovat omaavat kauniit kiiltävät mustat turkit, ja heillä on valkoinen laikku aivan samassa kohtaa rinnalla. Kissat erottaakin parhaiten koosta. Juni on siro tyttö ja kaksikosta rohkeampi. Juni antaa silittää itseään ja nauttii erityisesti pään rapsutuksesta. Juli taas on komea poikakissa, joka on erittäin perso ruualle. Rohkaistuminen eteneekin hyvin pikku herkuilla. Rapsutuksista Juli ei vielä perusta. Päiväunipaikka kotihoitajan jalkojen vierestä on silti mukava juttu.

Kantokoppa on kummallekin pelottava asia, ja vaatii vielä harjoitusta. Myös kovat äänet jännittävät. Sen sijaan lempipuuhaa ovat yhteiset leikkihetket, joissa jahdataan lelua ja sen jälkeen toisiaan. Myös lintujen katseleminen ikkunasta on hauskaa puuhaa. Kiintymystä he osoittavat puskemalla jalkoja ja hurisemalla suloisesti – erityisesti kotiin tullessa ja ruoka-aikaan. Molemmat ovat useasti madotettuja, steriloituja ja tehosterokotettuja.

Juni ja Juli ovat sijaiskodissa ja sijoitetaan yhdessä uuteen kotiin. Lisätiedustelut: kotihoito.ksey@gmail.com (muista jättää puhelinnumerosi viestiin). Jos haluat tarjota kisuille kodin, täytä Ksey:n adoptiohakemus.

Elli

*Kotihoidossa* Olen kaunis, lempeä ruskearaidalinen tyttökissa Elli. Olen 13-vuotias kodinvaihtaja. Omistajani joutui luopumaan minusta riippumattomista syistä. Olen rauhallinen, nöyrä ja varsin sopeutuvainen tyttö. Hieman toki ihmettelen miten tänne päädyin, sillä olen asunut saman omistajani kanssa koko ikäni. Olen hieman pyöreässä kunnossa, joten minun tulisi ruokailla jatkossa säntillisemmin. Tulen kaikkien ihmisten kanssa toimeen, mutta en tiedä miten suhtaudun toisiin kissakavereihin. Olen aina asunut ainoana kissana, kodin kuningattarena. Päiväni eläintalolla vietän rauhakseen päiväunilla, ruokaillen tai silityksiä pyytäen. Minut tapaa usein lattialta kellimästä ja minusta huomaa, että nautin olostani. Minut on rokotettu ja sirutettu. 

Elli on sijaiskodissa ja sijoitetaan yhdessä uuteen kotiin. Lisätiedustelut: kotihoito.ksey@gmail.com (muista jättää puhelinnumerosi viestiin) Jos haluat tarjota kisuille kodin, täytä Ksey:n adoptiohakemus.

*Kotihoidossa* Olen iso ja komea poju Leonard. Asuessani eläintalolla ensimmäiset kuukaudet olin melko ujo ja varautunut. Nyt olen vihdoin tullut ulos kuorestani ja olen kesy ja hellyyttävä poju joka tervehtii hoitajia heleällä äänellä ja saatan jopa kiivetä syliin jos sille tuulelle satun. Nykyään minä syön viljatonta, sokeritonta ja kalatonta ruokaa. Eläintalolla hoitajani huomasivat etten tule oikein toimeen muiden isojen uroskissojen kanssa joten etsin kotia missä olisi pienikokoisempi tyttökaveri minulle. Voin myös mennä kotiin missä saan elää loppuelämäni ainoana kissana. En sopeudu lapsiperheeseen koska kovat äänet ja nopeat liikkeet jännittävät minua. Muutin maaliskuun alussa kotihoitoon jossa minusta pidetään hyvää huolta. Olen menossa korva-asiantuntijalle maaliskuussa tarkistuttamaan korvat kun ne minua niin vaivaa. Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Hammaskivetkin on poistettu.

Olen sijaiskodissa. Lisätiedustelut: kotihoito.ksey@gmail.com. Jos haluat adoptoida minut, täytä Ksey:n adoptiohakemus.

*Miisu on saanut kummin! Kiitos <3*

*Kotihoidossa* Olemme komeat mustavalkoiset kaverukset Miisu ja Jens. Olemme asuneet kotihoidossa nyt tovin ja päätimme että meitä ei voida enää erottaa, joten etsimme nyt yhteistä loppuelämän kotia. Tulemme keskenämme toimeen todella hyvin ja olemme kuin veljekset. Jens lähti meistä kahdesta ensin kotihoitoon missä asusteli piilosalla melko kauan. Eräänä kauniina päivänä Miisu muutti sinne seuraksi ja Jensistä kuoriutuikin kunnon rohkea ja kesy kissa. Miisu asui kauan aikaa eläintalolla ja oli erittäin arka ja pelokas. Heinäkuussa 2021 hän ihan omin tassusin marssi hoitajia vastaan ja tuli silitettäväksi. Muutettuaan kotihoitoon Miisusta tuli taas hiukan ujompi, mutta oikeissa kotioloissa Miisu varmasti tulee kuorestaan taas ulos. Meille ihanteellinen koti olisi paikka minne saisimme yhdessä mennä ja tutstua omin ehdoin. Meidät on leikattu tuplarokotettu ja sirutettu.

Olemme sijaiskodissa. Lisätiedustelut: kotihoito.ksey@gmail.com. Jos haluat adoptoida minut, täytä Ksey:n adoptiohakemus.

Alfred

*Kotihoidossa* Olen musta, pippurinen kisu Alfred. Olen vielä erittäin ujo ja pelokas ihmisä kohtaan, ilmeenikin sen kertoo. En kyllä kummemmin pidä toisista kissoistakaan. En anna koskea itseeni laisinkaan, sähisen ja poksun, jos minun lähelleni tullaan. Jo pelkkä katsekontakti hoitajani kanssa toiselta puolelta huonetta  saa minut murisemaan. Olen tullut löytyneenä Liikkalasta. En tiedä miksi olen näin pelokas ja varautunut ihmisä kohtaan. Minulta leikattiin piilokives eläinlääkärissä, suuni on siisti. Minut on tuplarokotettu ja sirutettu. Kaipaan kotioloihin opettelemaan sisäkissan elämää kärsivällisen ja kissoille aikaa antavan ihmisen kanssa. Minä voisin mennä aluksi sijaiskotiin ja rentouduttuani voisin etsiä sitä loppuelämän kotia.

Olen sijaiskodissa. Lisätiedustelut: kotihoito.ksey@gmail.com. Jos haluat adoptoida minut, täytä Ksey:n adoptiohakemus.

**Olen saanut kummin, kiitos!**

*Kotihoidossa!* Olen kaunis tyttökissa Lehmus. Eläinlääkärin arvion mukaan noin 6-7 vuotias. Olen asunut sijaskodissa vuoden. Sen aikana olen rohkaistunut huimasti, mutta olen silti vielä hieman ujo ja pidän omasta rauhasta. Siksi tarvitsenkin rauhallisen ja kissoja ymmärtävän kodin. Tykkään kuitenkin seurata tapahtumia sivusta ja tulen varsinkin iltaisin hengaamaan lähelle. Minua saa ja pitääkin ihastella mutta silitettäväksi en vielä suostu. Syliin tulen nami palkkion kanssa. Rakastan leikkiä palloilla ja suosikki nukkumapaikka on lämmin patteri. Sijaskodissa rohkaistuttuani minusta on herännyt itsenäinen, vahva nainen, jolla on myös höhlä puoli.

Steriloinnin yhteydessä korvakäytäväni juuressa huomattiin syylämäinen muutos, joka on lähinnä kosmeettinen haitta, eikä häiritse elämääni mitenkään, eli sitä tarvitse poistaa. Minulle tehtiin kattava hammasremontti viime jouluna ja minulta poistettiin hampaita. Olo on siitä helpottunut huimasti. Minut on myös leikattu, rokotettu ja sirutettu.

Arkeani voi seurata instagramissa @fosterhome_lehmus

Olen sijaiskodissa. Lisätiedustelut: kotihoito.ksey@gmail.com. Jos haluat adoptoida minut, täytä Ksey:n adoptiohakemus.

*Kotihoidossa*

Olen mustavalkoinen tyttökissa Isa. Saavuin eläintalolle viime vuoden alussa kovin nuhaisena, mutta nuha hoitui nopeasti antibioottikuurilla.  Eläintalolla viihdyin omissa oloissani ja olin aika arka. Viime vuoden syksyllä muutin kotihoitoon. Siellä aluksi asuin muutaman kuukauden sängyn ja sohvan alla. Kissakemiat eivät kohdanneet kotihoitajan toisen kissan kanssa.  Kun toinen kissa muutti muualle hoitoon, minusta kuoriutui lempeä kissa. Seuraan kotihoitajani kissaa kaikkialle. 

Ihmiset eivät saa vielä koskea minuun, mutta olen alkanut ottaa namuja suoraan kädestä ja katson mallia kovasti kotihoitajan kissasta. Kun olen oikein rentona, saatan kellahtaa selälleen ja silloin ihmisetkin näkee valkoiset täplät mahassani ja tassuissani. Tykkään kissanmintusta!  

Toivoisin että uudessa kodissani olisi minulle rohkea kissa kaveri. Kaipaan kärsivälliseen kotiin, jossa voin vielä lisää tutustua ihmisen kanssa asusteluun. Minulla on poistettu useita hampaita hammassyöpymäsairauden takia. Hampaani on hoidettu vuoden 2021 alussa ja tämän vuoden maaliskuussa toistamiseen. Olen toipunut hammashoidosta hyvin. Eläinlääkäri suositteli uutta käyntiä jälleen vuoden päästä, jolloin tarkistetaan suuhuni jääneiden muutaman hampaan tilanne.  Minut on leikattu, sirutettu ja seuraava tehosterokotuksen ajankohta on kolmen vuoden päästä (2025)

Olen sijaiskodissa. Lisätiedustelut: kotihoito.ksey@gmail.com. Jos haluat adoptoida minut, täytä Ksey:n adoptiohakemus.