Eläintalolla sijaitsevista kissoista voit olla yhteyksissä eläintalolle arkisin klo 8-18 puh. 040 821 5554 tai elaintalo.ksey@gmail.com. Kissoihin pääsee tutustumaan vain ennakkoon sovitusti ja tutustumisaika sovitaan yleensä adoptiohaastattelun jälkeen. Kotihoidossa olevien kissojen osalta lisätietoja saat kotihoitovastaavalta: kotihoito.ksey@gmail.com. Aina ennen yhteydenottoa tutustu luovutusehtoihimme ja käytäntöihimme (linkki alla). Täytä Kseyn adoptiohakemus (linkki alla) jos olet kiinnostunut adoptoimaan meiltä kissan. Tällä lomakkeella voit ilmoittaa kiinnostuksesi Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen kissan/kissojen adoptointiin. Lomakkeen voi täyttää ja lähettää ma-pe noin klo 08-23.

Hinnasto ja luovutusehdot ja -käytännöt
Adoptiohakemus

Ksey luovuttaa kissoja vain sisäkissoiksi. Ulkoilu on sallittua vain valjaissa tai ulkotarhassa. Emme luovuta kotiin, jossa on vapaasti ulkoilevia kissoja. Kodin muiden kissojen tulee olla myös leikattuja ja rokotuksien voimassa. Kerrostaloasunnoissa edellytämme että kissan turvallisuus on huomioitu ikkunoiden ja parvekkeiden osalta. Emme luovuta kissoja paikkoihin joista yhdistys tai eläinsuojeluviranomainen on aiemmin ottanut kissoja luovutuksina tai määräyksellä pois. Jos otat kissan kotiin jossa on entuudestaan jo kissoja, toivomme sinun perehtyvän kissojen totuttamiseen toisiinsa, sillä se on yleisin syy kissan palautumiselle yhdistykselle. Jos olet adoptoimassa arkaa kissaa, perehdy näihin vinkkeihin, sillä tämä on toinen palautumisen yleisin syy.

Olemme vanhemmat veljekset Jazz ja Rock. (syntyneet 2007) Olemme aina asuneet yhdessä ja olemme todella läheisiä. Etsimme siis yhteistä kotia. Meistä luovuttiin perheen allergian takia. Olemme kesyjä, ihmisrakkaita poikia. Meistä Rock on rohkeampi ja tulee rohkeasti tervehtimään ja siliteltäväksi. Jazz katselee ensin vähä taka-alalta, mutta tutustuttuaan tulee myös kiehnäämään käsiä vasten ja ottamaan herkkuja.  Syömme ja leikimme yhdessä. Meillä kummallakin todettiin eläinlääkärin terveystarkastuksessa kilpirauhasen liikatoiminta. Siihen aloitimme lääkityksen ja meitä on helppo lääkitä. Meidät on sirutettu, leikattu. Ensimmäisen rokotuksen olemme saaneet ja tehosterokotus on myöhemmin. 

Voisitko tarjota meille loppuelämän kodin tai kotihoitopaikan? Jos kiinnostuit, tai lisäkysymyksiä heräsi, ota yhteyttä eläintalolle. Muista täyttää adoptiohakemus, jos olet kiinnostunut adoptoimaan minut. Linkki hakemukseen on tämän sivun alussa.

*Kotihoidossa*

Olen ihana herrasmies nimeltä Manu. Olen syntynyt vuonna 2008. Olen kodinvaihtaja, omistajani joutui luopumaan minusta riippumattomista syistä. Olen sosiaalinen ja rakastan ihmisiä. Alkupäivät eläintalolla meni jännittäessä, ruoka ei maistunut enkä käynyt tarpeillani. Tulen heti tervehtimään, pusken ja kiehnään käsiä vasten. Olen rauhallinen, päiväunet ja ihmisen kanssa oleilu on minun juttuni. Mainitsinko, että olen todella kookas ja painava. Annan maailman parhaimpia haleja, kuin lempeä nallekarhu. Rakastan herkkuja ja ruokaa.

Minulle on annettu aikanaan penturokotukset, joten terveystarkastus ja rokotus lääkärillä on ajankohtainen. Minut on leikattu jo.

Voisitko tarjota minulle loppuelämän kodin tai kotihoitopaikan? Jos kiinnostuit, tai lisäkysymyksiä heräsi, ota yhteyttä eläintalolle. Muista täyttää adoptiohakemus, jos olet kiinnostunut adoptoimaan minut. Linkki hakemukseen on tämän sivun alussa.

 

Olen suurisilmäinen ruskearaidallinen ujo tyttö nimeltä Puro. Olen arviolta yli 10-vuotias. Olen vielä varautunut ja eläintalolla asuminen ihmetyttää. En anna koskea itseeni, ja läimäytän tassullani jos liian lähelleni tullaan. Viihdyn kavereideni kanssa kissalassa, kaikenlaisissa piilopaikoissa on mukava nukkua. Rakastan nuuskia ulkoilmaa ulkotarhassa. Kaipaan rauhalliseen kotiin, jossa saan omassa tahdissani rohkaistua. Voisin mennä aluksi myös sijaiskotiin. Kodissa voisi olla kissakavereita.

Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Minun hammaskiveni on poistettu ja samalla otettiin suu röntgen. Suussa on hammassyöpymämuutoksia, ja poistettavia hampaita, eli uusi käynti eläinlääkärille on tiedossa.

Lisätiedustelut eläintalolle puhelimitse arkisin klo 8-18 puh. 040 821 5554 tai sähköpostitse: elaintalo.ksey@gmail.com. Jos kiinnostuit adoptoimaan Puron, täytä adoptiohakemus. Luethan luovutusehtomme ennen yhteydenottoa.

Lexi

Olen mustavalkoinen tyttö Lexi, arviolta yli 5-vuotias. Olemme Rafaellan kanssa hyvin samannäköiset, olemmehan samasta paikassa. Minut tunnistaa siitä, että olen vielä paljon ujompi kuin Rafaella. Katselen korvat lättyinä kissapuusta ja toivon ettet huomaa minua. Minulla ei ole taipumus sähistä, niin kuin Rafaellalla, vaan pinkaisen pakoon jos tulet liian lähelle. Kaipaan rauhalliseen kotiin, jossa minulle annetaan aikaa rauhassa totutella uuteen kotiin ja kasvattaa luottamusta ihmisen kanssa. Kissakavereita kodissa voisi olla.

Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Tehosterokotuksen aika on kesäkuussa. Hampaani hoidetaan eläinlääkärissä vielä ennen uuteen kotiin muuttoa.

Lisätiedustelut eläintalolle puhelimitse arkisin klo 8-18 puh. 040 821 5554 tai sähköpostitse: elaintalo.ksey@gmail.com. Jos kiinnostuit adoptoimaan Lexin, täytä adoptiohakemus. Luethan luovutusehtomme ennen yhteydenottoa.

TEssa1

Olen kaunis harmaaraidallinen tyttö Tessa. Arvoilta yli 8-vuotias. Olen rauhallinen, tulen toimeen muiden kissojen kanssa. En anna vielä silittää itseäni ja sävähdän pakoon kun hoitaja tulee liian lähelle. Saavuin talolle kulkurina. Minut ja kaksi muuta kaveriani löydettiin samasta paikasta ja olemme todennäköisesti pyörineet ulkosalla jo jonkin aikaa. Olimme kaikki kolme aika reppanoita ne alkupäivät eläintalolla. Toinen korvan päänikin on paleltunut pois ja kavereiltani löytyy valitettavasti samanlaisia tuntomerkkejä. Onneksi löytäjä havahtui loukuttamaan meidät turvaan. Nyt minulla ja kavereillani on parempi elämä edessä. Lämpimässä ja ruokien äärellä. Päiväni vietän loikoillen kissalan pedeissä. Minut näkee useasti hyllyillä ja kissapuiden tasoilla, en vietä enää kaiken aikaa piilosilla. Olen jopa uskaltautunut käymään ulkotarhauksessakin. Etsin rauhallista kotia, kissakavereilla tai ilman. Minut on leikattu, tehosterokotettu ja sirutettu.

Lisätiedustelut eläintalolle puhelimitse arkisin klo 8-18 puh. 040 821 5554 tai sähköpostitse: elaintalo.ksey@gmail.com. Jos kiinnostuit adoptoimaan Tessan, täytä adoptiohakemus. Luethan luovutusehtomme ennen yhteydenottoa.

Olemme suloiset kaverukset Lea (harmaa) noin 5-vuotias ja Viljo (musta) noin 1-2-vuotias. Olemme lähtöisin populaatiopaikasta ja meidän toive olisi loppuelämä yhteisessä kodissa. Tullessamme talolle olimme hyvin nuhaisia mutta se onneksi selätettiin lääkekuurin avulla. Meidät löytää meidän omasta yksiöstä eläintalolla yleensä kylki kyljessä nukkumassa, leikkimässä yhdessä tai vierekkäin katselemassa ulos maailman menoja. Annamme kyllä hoitajien koskea meihin nyt kun olemme saaneet tutustua omin ehdoin ja omalla vauhdilla. Satunnaisesti alamme kehräämään makeasti silityksien seurauksena.

Lea on hyvin utelias neiti joka tarkasti valvoo hoitajien siivousvuoroja. Eläinlääkärissä hänellä havaittiin silmästä vanha vaurio joka ei kyllä näköä tai elämää millään tavalla haittaa. Lea on käynyt hammaslääkärissä missä poistettiin useampi hammas ja jäljelle jäi ainakin yksi seurattava hammas. Lea rakastaa haistella ulkotarhan ikkunalaudalta raikasta ilmaa, vaikka aivan vielä Lea ei ole uskaltautunut kävelemään tarhassa. Lea rakastaa leikkiä Viljon kanssa.

Viljo on nuorempi poika täynnä energiaa. Monesti hänet voi yllättää juoksemassa rallia yksiössään lelujen ja Lean perässä. Hänellä on todettu hammassyöpymäsairaus joten hampaita tulisi seurata tasasin ajanvälein. Viljolta onkin jo poistettu useampi hammas mutta se ei estä häntä nakertamasta raksuja ja herkkuja.

Lea ja Viljo ovat leikattuja, rokotettuja ja sirutettuja. Hampaat on hoidettu. Molemmilla on seurattavia hampaita, joten kissoja on käytettävä lääkärissä tarkastuksessa säännöllisesti.

Lisätiedustelut eläintalolle puhelimitse arkisin klo 8-18 puh. 040 821 5554 tai sähköpostitse: elaintalo.ksey@gmail.com. Jos kiinnostuit adoptoimaan Viljon ja Lean, täytä adoptiohakemus. Luethan luovutusehtomme ennen yhteydenottoa.

Olen komea, pitkäkarvainen poikakisu Otto. Olen 11-vuotias kodinvaihtaja. Olen sosiaalinen tapaus ja kova poika juttelemaan. Haluan vain hellyyttä ja rakkautta jatkuvasti. Edellisellä omistajallani olin asunut koko ikäni, mutta kun käytökseni muuttui huolestuttavasti, oli minusta pakko luopua. Saavuin eläintalolle eläinlääkärikäynnin kautta. Ensimmäinen lääkäri huomasi selässäni kipukohdan, jota oli syytä tutkia enemmän, ja todennäköinen syy arvaamattomalle käytökselleni. Kipulääkekuuri auttoi hieman, mutta oli lisätutkimuksien aika. Toinen eläinlääkäri otti minusta röntgenit, ja selästäni löydettiin spondyloosi ja lonkista nivelrikkoa. Nyt olen ollut pidemmällä kipulääkekuurilla, mikä on selvästi auttanut. En ole niin arvaamaton enää, enkä ole hoitajiani läpsinyt tassulla. Välillä vielä turhaudun, jos en pääse ulos kissalasta tutkimaan koko eläintaloa ja valloittamaan sitä itselleni. En tule toimeen muiden kissojen kanssa. 

Tällä hetkellä etsin kotihoitopaikkaa, jolla on kokemusta kissoista ja kissan elekielen lukemisesta. Minua tulisi seurata tarkkaan, miten vastaan kipulääkkeeseen ja onko selkäni miten kipuinen. Minut on helpohko lääkitä. Välillä käännän päätäni hanakasti, mutta silloin hoitajani on voinut laittaa lääkkeen ruuan sekaan, ja olen syönyt sen siitä. Minulla ei ole erikoisruokavaliota, syön ihan tavan ruokaa suurella ruokahalulla. Minut on leikattu, tehosterokotettu ja sirutettu. 

Hoitajani vastailevat mielellään kaikkiin kysymyksiin mitä minusta heräsi ja kertovat lisää kotihoidon/sijaiskodin käytännöistä. Eläintalon tavoitat arkisin klo 8-18 p. 040 821 5554 elaintalo.ksey@gmail.com

Kotihoidossa olevat kissat alla. Nämä kissat asuvat sijaiskodeissa, eivät eläintalolla.

harmo

*Kotihoidossa*  Olen komea harmaavalkoinen poikakissa Harmo. Olen 3-vuotias kodinvaihtaja. Minusta luovuttiin minusta riippumattomista syistä. Olen reipas ja ihmisläheinen kaveri. Olen päässyt muutaman viikon ajan jo asumaan kotihoidossa, sitä ennen olin paljon ulkona. Nyt totuttelen sisäkissan elämään. Olisi ihanaa, jos uudessa kodissa olisi vaikka lasitettu parveke tai ulkotarha. Tykkään leikkiä palloleluilla ja nukkua kotihoitajani vieressä. Rakastan silityksiä, mutta nopeita liikkeitä saatan säikähtää vielä. Tahtoisin rauhalliseen kotiin, jossa saisin välillä myös omaa aikaa. En sopeudu perheeseen jossa on pieniä lapsia. Tykkään seurailla ikkunasta maailman menoa, ja makoilla tassut ristissä. Ruoka maistuu hyvin ja näytän sen viemällä hoitajani ruokakupille silloin kun olen nälkäinen. En tiedä tulenko muiden kissojen kanssa toimeen, koska minulla ei ole kokemusta muista kissoista. Minulla on upea pitkä turkki, jota omistajan on sitouduttava hoitamaan ja harjaamaan ahkerasti. Kävin juuri terveystarkastuksessa eläinlääkärillä ja kaikki oli hyvin. Käynnillä muutama takku piti leikata pois. Minut on leikattu, sirutettu ja kerran rokotettu. Tehosterokotuksen aika on heinäkuussa.

Lisätiedustelut eläintalolle puhelimitse arkisin klo 8-18 puh. 040 821 5554 tai sähköpostitse: elaintalo.ksey@gmail.com. Jos kiinnostuit adoptoimaan Harmon, täytä adoptiohakemus. Luethan luovutusehtomme ennen yhteydenottoa.

*Kotihoidossa* Olen harmaa kilpparityttö Mauku. Olen reilu 8-vuotias kodinvaihtaja. Eläintalolla asustaminen jännittää minua vielä kovin. Suhisen ja katselen hoitajiani tuimasti, jos liian lähelleni tullaan. Kun tutustun ihmiseen kotioloissa, rentoudun varmasti rutkasti. Päivisin pyrin olemaan mahdollisimman huomaamaton. En liikuta viiksikarvaakaan, kun ympärilläni liikkuu ihmisiä. Kissalassa asustan kissakavereiden kanssa, mutta pitäydyn omissa oloissani. Ruoka maistuu hyvin, mutta syön vasta hämärän tullen. Toivon, että pääsen pian kotioloihin ja pystyisin ottamaan taas rennommin. Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Hammaskivet on poistettu eläinlääkärissä, mutta röntgen paljasti että minulla on poistettavia hampaita, eli joudun käymään vielä uudelleen hammashoidossa eläinlääkärissä.

Lisätiedustelut eläintalolle puhelimitse arkisin klo 8-18 puh. 040 821 5554 tai sähköpostitse: elaintalo.ksey@gmail.com. Jos kiinnostuit adoptoimaan Maukun, täytä adoptiohakemus. Luethan luovutusehtomme ennen yhteydenottoa.

 

*Miisu on saanut kummin! Kiitos <3*

*Kotihoidossa* Olemme komeat mustavalkoiset kaverukset Miisu ja Jens. Olemme asuneet kotihoidossa nyt tovin ja päätimme että meitä ei voida enää erottaa, joten etsimme nyt yhteistä loppuelämän kotia. Tulemme keskenämme toimeen todella hyvin ja olemme kuin veljekset. Jens lähti meistä kahdesta ensin kotihoitoon missä asusteli piilosalla melko kauan. Eräänä kauniina päivänä Miisu muutti sinne seuraksi ja Jensistä kuoriutuikin kunnon rohkea ja kesy kissa. Miisu asui kauan aikaa eläintalolla ja oli erittäin arka ja pelokas. Heinäkuussa 2021 hän ihan omin tassusin marssi hoitajia vastaan ja tuli silitettäväksi. Muutettuaan kotihoitoon Miisusta tuli taas hiukan ujompi, mutta oikeissa kotioloissa Miisu varmasti tulee kuorestaan taas ulos. Meille ihanteellinen koti olisi paikka minne saisimme yhdessä mennä ja tutstua omin ehdoin. Meidät on leikattu tuplarokotettu ja sirutettu.

Olemme sijaiskodissa. Lisätiedustelut: kotihoito.ksey@gmail.com. Jos haluat adoptoida minut, täytä Ksey:n adoptiohakemus.

Olen saanut kummin, kiitos!

*Kotihoidossa* Olen musta, tullessa aika pippurinen kisu Alfred. Olen vielä erittäin ujo ja pelokas ihmisä kohtaan, mutta kotihoidossa olen alkanut rohkaistumaan rytinällä! En vielä anna silittää itseäni, mutta vietän aikaani jo hoitajani näkösällä ja viihdyn kotioloissa. Teen tällaisia pyrähdyksiä hoitajan jalkojen juurella (katso kuva) ja hännän pääni on jo melkein hipassut hoitajani pohjetta. Hiljaa hyvä tulee. Kothoidossa minulla on kaverina tyttökisu Aulikki, jonka kanssa viihdyn ihan hyvin.  Olen tullut löytyneenä Liikkalasta viime vuoden syksyllä. En tiedä miksi olin tullessa näin pelokas ja varautunut ihmisä kohtaan, mutta puoli vuotta kotioloissa sijaishoitajani luona on auttanut minua luottamaan taas ihmisiin.

Minulta on leikattu piilokives ja suuni on hyvässä kunnossa. Minut on tuplarokotettu ja sirutettu.

Olen sijaiskodissa. Lisätiedustelut: kotihoito.ksey@gmail.com. Jos haluat adoptoida minut, täytä Ksey:n adoptiohakemus.

**Olen saanut kummin, kiitos!**

*Kotihoidossa!* Olen kaunis tyttökissa Lehmus. Eläinlääkärin arvion mukaan noin 6-7 vuotias. Olen asunut sijaskodissa vuoden. Sen aikana olen rohkaistunut huimasti, mutta olen silti vielä hieman ujo ja pidän omasta rauhasta. Siksi tarvitsenkin rauhallisen ja kissoja ymmärtävän kodin. Tykkään kuitenkin seurata tapahtumia sivusta ja tulen varsinkin iltaisin hengaamaan lähelle. Minua saa ja pitääkin ihastella mutta silitettäväksi en vielä suostu. Syliin tulen nami palkkion kanssa. Rakastan leikkiä palloilla ja suosikki nukkumapaikka on lämmin patteri. Sijaskodissa rohkaistuttuani minusta on herännyt itsenäinen, vahva nainen, jolla on myös höhlä puoli.

Steriloinnin yhteydessä korvakäytäväni juuressa huomattiin syylämäinen muutos, joka on lähinnä kosmeettinen haitta, eikä häiritse elämääni mitenkään, eli sitä tarvitse poistaa. Minulle tehtiin kattava hammasremontti viime jouluna ja minulta poistettiin hampaita. Olo on siitä helpottunut huimasti. Minut on myös leikattu, rokotettu ja sirutettu.

Arkeani voi seurata instagramissa @fosterhome_lehmus

Olen sijaiskodissa. Lisätiedustelut: kotihoito.ksey@gmail.com. Jos haluat adoptoida minut, täytä Ksey:n adoptiohakemus.

*Kotihoidossa*

Olen mustavalkoinen tyttökissa Isa. Saavuin eläintalolle viime vuoden alussa kovin nuhaisena, mutta nuha hoitui nopeasti antibioottikuurilla.  Eläintalolla viihdyin omissa oloissani ja olin aika arka. Viime vuoden syksyllä muutin kotihoitoon. Siellä aluksi asuin muutaman kuukauden sängyn ja sohvan alla. Kissakemiat eivät kohdanneet kotihoitajan toisen kissan kanssa.  Kun toinen kissa muutti muualle hoitoon, minusta kuoriutui lempeä kissa. Seuraan kotihoitajani kissaa kaikkialle. 

Ihmiset eivät saa vielä koskea minuun, mutta olen alkanut ottaa namuja suoraan kädestä ja katson mallia kovasti kotihoitajan kissasta. Kun olen oikein rentona, saatan kellahtaa selälleen ja silloin ihmisetkin näkee valkoiset täplät mahassani ja tassuissani. Tykkään kissanmintusta!  

Toivoisin että uudessa kodissani olisi minulle rohkea kissa kaveri. Kaipaan kärsivälliseen kotiin, jossa voin vielä lisää tutustua ihmisen kanssa asusteluun. Minulla on poistettu useita hampaita hammassyöpymäsairauden takia. Hampaani on hoidettu vuoden 2021 alussa ja tämän vuoden maaliskuussa toistamiseen. Olen toipunut hammashoidosta hyvin. Eläinlääkäri suositteli uutta käyntiä jälleen vuoden päästä, jolloin tarkistetaan suuhuni jääneiden muutaman hampaan tilanne.  Minut on leikattu, sirutettu ja seuraava tehosterokotuksen ajankohta on kolmen vuoden päästä (2025)

Olen sijaiskodissa. Lisätiedustelut: kotihoito.ksey@gmail.com. Jos haluat adoptoida minut, täytä Ksey:n adoptiohakemus.