Eläintalolla sijaitsevista kissoista voit olla yhteyksissä eläintalolle arkisin klo 8-16 puh. 040 821 5554 tai elaintalo.ksey@gmail.com. Kissoihin pääsee tutustumaan vain ennakkoon sovitusti ja tutustumisaika sovitaan yleensä adoptiohaastattelun jälkeen. Kotihoidossa olevien kissojen osalta lisätietoja saat laittamalla sähköpostia eläintalolle; viestisi välitetään kotihoitovastaavalle. Aina ennen yhteydenottoa tutustu luovutusehtoihimme ja käytäntöihimme (linkki alla). Täytä KSEY:n adoptiohakemus (linkki alla), jos olet kiinnostunut adoptoimaan meiltä kissan. Tällä lomakkeella voit ilmoittaa kiinnostuksesi Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen kissan/kissojen adoptointiin. Lomakkeen voi täyttää ja lähettää ma-pe noin klo 08-23.

Hinnasto ja luovutusehdot ja -käytännöt
Adoptiohakemus

KSEY luovuttaa kissoja vain sisäkissoiksi. Ulkoilu on sallittua vain valjaissa tai ulkotarhassa. Kerrostaloasunnoissa edellytämme, että kissan turvallisuus on huomioitu ikkunoiden ja parvekkeiden osalta. Emme luovuta kotiin, jossa on vapaasti ulkoilevia kissoja. Kodin muiden kissojen tulee olla myös leikattuja ja rokotuksien voimassa. Emme luovuta kissoja paikkoihin, joista yhdistys tai eläinsuojeluviranomainen on aiemmin ottanut kissoja luovutuksina tai määräyksellä pois. Jos otat kissan kotiin, jossa on entuudestaan jo kissoja, toivomme sinun perehtyvän kissojen totuttamiseen toisiinsa, sillä se on yleisin syy kissan palautumiselle yhdistykselle. Jos olet adoptoimassa arkaa kissaa, perehdy näihin vinkkeihin, sillä tämä on toinen palautumisen yleisin syy.

Lilja

Olen pieni kokoinen kaunis neito Lilja. Olen noin 10-vuotias. Olen kodinvaihtaja. Jännitän kovasti eläintalolla, mutta annan silittää itseäni tietyissä tilanteissa täällä. Kotioloissa olen varmasti aivan toisenlainen, sosiaalinen ja ihana oma itseni. Olen rauhallinen tarkkailija. Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu.

Herkku 1-v etsii ikiomaa kotia

*UUSI KOTI LÖYTYNYT*
Oon vuoden ikäinen valloittava tyttö nimeltä Herkku. Synnyin eläintalolla ja mua ja mun siskoa hoidettiin siellä pitkään infektion takia. Parannuttiin siitä ja mun sisko pääsi omaan kotiin, mutta mun masussa oli joku ärrimurri ja piti selvitellä mistä se johtuu. Pääsin talolta sijaiskotiin, jotta pystyttiin paremmin selvittelemään mikä mua vaivaa. Lopulta koepalan avulla saatiin selville, että mun ohutsuolessa on eosinofiilinen enteriitti, eli tulehduksellinen ruoansulatuskanavan sairaus (ei tartu muihin eläimiin tai ihmisiin). Mun menoa mitkään pöpöt ei ole missään vaiheessa haitannut, vaikka mulla on ollut ripulia ja oksentelua. Oon leikkinyt ja riehunut koko ajan täysillä. Lääkäri sanoi, että mun pitää puoli vuotta syödä kortisonia, mutta sen jälkeen oon luultavasti täysin parantunut. On myös pieni mahdollisuus, että saatan tarvita pientä kortisoniannosta loppuelämän ajan. Laadukkaan ruoan ja lääkityksen ansiosta mulla ei ole tällä hetkellä mitään oireita.
 
Tuun erinomaisesti toimeen sijaiskodin kissakavereiden kanssa ja rrrrakastan kaikkia ihmisiä ja kissoja. En tiedä osaanko edes sähistä tai olla vihainen kun ei ole kokemusta. Oon nyt täällä sijaiskodissa opetellut kotikissan elämää ja sepäs se onkin ihanaa! Tykkään pötkötellä sohvalla ihmisten vieressä ja olla rapsuteltavana, mutta kaikkein eniten rakastan leikkimistä ihmisten kanssa.
 
Lääkkeen anto ja kaikki hoitotoimenpiteet sujuu mun kanssa erittäin helposti, koska oon kuulemma maailman kiltein kissa.
 
Haluaisin kotiin, jossa saisin köllötellä sylissä ja leikkiä sydämeni kyllyydestä. Kissakaveri ja ulkotarha tai lasitettu parveke olisi plussaa. Ksey kustantaa mun puolen vuoden kortisonit, mutta uuden kodin täytyy sitoutua viemään minut kontrolliin ja tarjota mulle laadukasta, masuystävällistä ruokaa. Sairauden ja lääkityksen takia en varmaankaan kasva enää ja musta jäi tällänen pikkukisu. Mutta se ei mun menoa haittaa!
Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu.

Olen mustavalkoinen poikakissa nimeltä Pekka. Olen vielä kovin ujo tapaus ja puolustaudun sähisemällä ja läpsimällä jos liian lähelle tullaan. Viihdyn kissalassa muiden kissojen seurassa. Rohkaistun pikkuhiljaa. Minut näkee jo esillä kissalassa, kun kuikin puiden takaa. Alkupäivät pysyttelin visusti piilossa ja uskaltauduin esille vain pimeän tullen. Teen pieniä askelia rohkaistumiseen joka päivä.

 
2023-05-09 16.30.19

Olen sympaattinen kissaolento nimeltä Isa. Olen ollut yhdistyksellä jo pari vuotta. Olin osa muutaman kissan populaatiota ja olin tullessa surkeassa kunnossa. Suussa oli hoidettavaa ja sitkeä flunssa piti parantaa ensimmäisenä. Korvan pääni ovat paleltuneet pois. Olen vielä kovin ujo ja puolustaudun sähisemällä ja räppäisemällä jos lähelleni tullaan. Minuun kuitenkin saa yhteyden. Katson syvälle silmiisi ja suljen ne hitaasti. Kun minun kanssani istuu hetken rauhallisesti, saatan syödä namin vaikka hoitaja katselee aivan vierestä. Kun tilani vieressä puuhastellaan ihan muita juttuja, tulen usein esiin piilostani katselemaan mistä on kyse. Usein minut tapaa portailta, kun katselen ja pohdin, voisinkohan sittenkin luottaa noihin ihmisiin.

Tarvitsen rauhallisen ja kärsivällisen kodin, joka on aktiivinen minun rohkaisussani, mutta samalla antaa minulle omaa tilaa ja aikaa rohkaistua omassa tahdissani.

Nämä menneet pari vuotta olen elänyt rauhallista elämää yhdistyksen sijaiskodissa. Olen saanut kokea sijaishoitajan huolenpitoa ja rakkautta, mitä kovasti tarvitsin. Minut on käytettu hammassyöpymäsairauden takia muutaman kerran hampaiden tarkistuksessa ja -poistoissa. Viimeisin tarkistus oli helmikuussa, ja poistettavia hampaita ei ollut. Seuraava tarkistus on taas vuoden-parin päästä, toki aikaisemmin jos näyttää että suuni jotenkin vaivaa minua. Edellisestä lääkäri käynnistä stressaannuin, ja lopetin syömisen. Palauduin eläintalolle, jossa kokeneet hoitajat saivat minut lääkittyä. Kotioloissa sohvan alle lääkitseminen ja tarkkailu oli liian hankalaa kuulema. Olen toipunut täysin ja nyt syön taas normaalisti ja oikeastaan mitä vaan ruokaa. Nyt on etsinnässä se loppuelämän koti, jota olen jo tosi kauan etsinyt. 

Jos haluat keskustella minusta lisää hoitajieni kanssa, ota yhteyttä eläintalolle puhelimitse tai sähköpostitse (mieluiten arkisin) Jos haluat aloittaa adoptioprosessin samantien, täytä adoptiohakemus. Linkki hakemukseen tämän sivun alussa.

IMG-20230217-WA0005

Olen musta turkkinen, suurikokoinen poikakissa Laku. Olen 9-vuotias. Olen kodinvaihtaja. Minusta luovuttiin, koska en sopeutunut kerrostaloelämään laisinkaan. Asuin sitä ennen koko elämäni omakotitalossa, jossa oli pääsy ulkotarhaan. Nyt onkin etsinnässä samanlainen koti johon olen tottunut, tilava koti, jossa pääsy ulkotarhaan.  Olen todella sosiaalinen, jutteleva poika.  Tulen vauhdikkaasti tervehtimään ja puskemaan. Jos minua silittelee tarpeeksi kauan, saatan turhautua. Kerron tämän niin, että häntäni alkaa viuhua ja joskus näykkäisen hellähkösti. Tämä oli tapanani jo edellisessä kodissa. Osaan olla voimakas luonteinen. Tarvitsen paljon virikkeitä, mutta myös omaa rauhaa. En tule laisinkaan toimeen muiden kissojen kanssa.

Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Rokotukset ovat voimassa 3 vuotta aikaisemman rokotushistorian ansiosta.

Sulo3

**Alustava varaus** Olen ruskearaidallinen herttainen tyttö nimeltä Sulo. Olen noin 4-vuotias. Eläintalolla asuminen vielä vähän ujostuttaa, mutta annan käsitellä itseäni ja silittää siitä huolimatta. Pidän muista kissoista kovasti. Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Hammaskivet on poistettu lääkärissä.

Kaja

Olen nätti pitkäkarvainen tyttökissa Kaja. Ikähaarukkani on arviolta 5-8-vuotta. Tulin yhdistykselle pentujeni kanssa ja kotihoidossa olin sen aikaa että meidät hoidettiin luovutusvalmiiksi. Pennut lähtivät uusiin koteihin ja minä palauduin eläintalolle etsimään kotia. Täällä olen ollut jo monta kuukautta. Annan kainosti silittää otsasta ja poskista. Olen vielä varuillani ja katselen sinua tiivisti kun saavut luokseni. Alan pikkuhiljaa rentoutumaan. Asustelen kissalassa muiden kissojen kanssa, mutta viihdyn omissa oloissani. Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu.

elmeri3

Olen mustaturkkinen poika Elmeri. Olen vielä kovin ujo, enkä anna silittää itseäni. Ensimmäisinä päivinä eläintalolla aiheutin yöllä hälytyksen kun omatoimisesti avasin tilani oven ja lähdin eristyspuolen käytävälle käyskentelemään.  Viikkoja myöhemmin sama toistui päiväsaikaan, silloin ei ollut hälyjä varoittamassa. Tällä kertaa löydyin hyllyn takaa piileksimästä. Olen aikamoinen houdini. Asustelen kissalassa ja viihdyn piilosilla päivät ja illat. Minusta ei näy yleensä hännänpäätäkään. Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu.

kaarle3

Olen musta symppis poikakissa nimeltä Kaarle.  ELL arvion mukaan olen 5 vuotta. Minulla on paksut posket ja keltaiset silmät, joilla katselen tiukasti kun minua lähestytään. Kaipaan rauhalliseen kotiin, jossa minulle annetaan aikaa rohkaistua omassa tahdissani. En anna silittää itseäni vielä, mutta katselen utealiaasti eläintalon menoa. Minut on rokotettu, sirutettu ja leikattu.

Sasu1

Olen ujo poikakissa nimeltä Sasu. ELL arvion mukaan olen syntynyt v. 2020. Jännitän vielä kovin ihmisten läheisyydessä ja tarvitsen totuttelua ja rohkaisua kotioloissa. En anna silittää itseäni ja minulta pääsee tiukka sähinä, jos tulet mielestäni liian lähelle. Pikkuhiljaa rohkaistun. Asustelen kissalassa kissakavereiden kanssa. Viihdyn omissa oloissani ja vielä minusta ei näy hännänpäätäkään päivisin.

Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu.

Viki

Olen harmaaraidallinen tyttökissa Viki. Olen vielä kovin ujo, enkä anna silittää itseäni. Sähisen ja läppäisen ihmisen loitommalle, kun minua lähestytään. Tarvitsen aikaa ja paljon ihmisen läsnäoloa. Reipas kissakaveri voisi myös auttaa minua rentoutumaan ihmisten läheisyydessä. Asustelen kissalassa kissakavereiden kanssa, mutta vielä viihdyn omissa oloissani Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Minulla on aika hammashoitoon toukokuussa.

Saro

Olen punainen kolli nimeltä Saro. Jännitän vielä kovasti ihmisiä enkä anna koskea itseäni. Muiden kissojen kanssa viihdyn todella hyvin. Varsinkin huonetoveri Muminan kanssa olemme tulleet läheiseksi. Meidät on nähty nukkumassa samassa pienessä kissapuun kolossa. Kaipaan rauhalliseen kotiin ja olisi mahtavaa, jos kodissa olisi rohkea kissakaveri. Voisin mennä myös Muminan kanssa samaan kotiin, jos sinulla on paikka kahdelle kissalle kodissasi. Minut on leikattu, rokotettu ja siruettu.

Kerttu1

Olen siro tyttökissa nimeltä Kerttu. Olen vielä ujo tyttö, mutta olen ottanut harppauksia rohkaistumisessa. Enää eläintalon arki ei jännitä niin paljoa, vaan liikuskelen rennosti kissalassa muiden kissojen kanssa. Menen rohkeasti nuuskimaan raikasta ilmaa ulkotarhaan. Pidän muista kissoista tosi paljon, ihmiset vielä jännittää. Ihmisen tullessa kissahuoneeseen, luikin heti mukavaan piiloon ja tulen heti esiin, kun ihminen lähtee huoneesta. Saavuin yhdistykselle viime vuoden syksyllä, kun minut löydettiin pentujeni kanssa ulkoa. Pennut hoidin luovutusvalmiiksi sijaishoitajan kanssa ja he ovat olleet uusissa kodeissa jo tovin. Nyt on minun vuoroni löytää loppuelämän koti tai sijaiskoti, jossa voin tutustua rauhassa ihmisten kanssa elämiseen.

Olen punavalkoinen ihana poika Vekkuli. Olen eläinlääkärin arvion mukaan 2-vuotias. Minut on loukutettu Kausalan matkakeitaan läheisyydestä. Olin jostain ilmestynyt sinne hengailemaan. Eristyspuolella asuessani yksin olin todella peloissani, mutta muutettuani kissalaan muiden kissojen luokse, olen alkanut rentoutumaan. Ihmisiä jännitän, mutta nykyään en heti loiki pakoon vaan jään uteliaana paikoilleni. Saatan ottaa naminkin ja nuuhkaista hoitajan kättä. Hengailen nykyään usein ihan näkyvällä paikalla. Olisi mukavaa päästä kotiin, jossa on kissakavereita.

Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu.

2023-02-28 15.03.23

* Luovutetaan uuteen kotiin yhdessä Repen kanssa*

Olen komea musta turkkinen poika nimeltä Bono. Olen noin 2-4-vuotias. Pyöreillä vihreillä silmilläni katselen tarkasti mitä ympärilläni tapahtuu. Olen todella aktiivinen ja leikkisä. Uteliaasti katselen hoitajan tekemisiä ja tulen lähelle katselemaan jos hoitaja on lattian rajassa leikittämässä. En anna aivan vielä koskea itseeni, mutta reipastun pikkuhiljaa. Pidän muista kissoista kovasti ja toivon että kotona olisi kissakaveri. Jos etsit kissakaksikkoa uuteen kotiin, voisin myös mennä esim. karismaattisen kaverini Repen kanssa uuteen kotiin. Olemme pitäneet Repen kanssa yhtä viime aikoina. Ainoana kissana saattaisi aika käydä tylsäksi ja rohkaistuminen voisi kestää pidempään.

Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu.

Repe

*Luovutetaan yhteiseen kotiin Bonon kanssa*

Olen mustaturkkinen kookas poika nimeltä Repe. Minulla on valkoista rinnassa ja vatsassa. Keltaisilla silmilläni tarkkailen ympärillä pyörivää maailmaa. Jännitän kovasti vielä ihmisiä.  Olen rohkaistunut rutkasti eläintalolla asumisen aikana. Aluksi minua pelotti niin paljon että ykkös prioriteettini oli pitää ihmiset loitolla. Se tepsi, ja kun minulle on annettiin aikaa edetä omassa tahdissani, olen alkanut rentoutumaan. Pidän muista kissoista kovasti, ja haluan löytää kodin toisen kissan kaverina. Olen pitänyt yhtä kaverini Bonon kanssa. Bono on rohkaissut minua ja ottanut minua mukaan leikkeihin. Nukumme Bonon kanssa lusikassa usein. Bonon ansiosta liikuskelen kissalassa rennosti, makoilen keskellä lattiaa, enkä piilottele enää ollenkaan, vaikka ihminen olisi lähellä. Tämä on minulle suuri harppaus, olinhan äärimmmäisen ujo monen kuukauden ajan.

Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Hampaani hoidettiin tammikuun lopulla. Eläinlääkäri poisti 3 hammasta. Hampaita oli murtunut ja yhdessä oli juuri näkyvissä. Suuni on ollut kipeä, joka on varmasti ollut syynä aikaisempaan puolustautuvaan käytökseeni. Nyt kivuttomalla suulla on mukava jatkaa elämää ja ihmisiin tutustumista.

Kaverukset Ruu (harmaaraidallinen poika) ja Nasu (mustavalkoinen tyttö) etsivät yhteistä uutta kotia. Kissat ovat kodinvaihtajia, he ovat olleet aina yhdessä ja luovutetaan yhdessä uuteen kotiin. Nasu ja Ruu ovat noin 7-10-vuotiaita. Ruskearaidallinen Ruu-poika on kaksikosta rohkein ja sosiaalisin. Ruu nauttii ihmisen silistyksistä ja läsnäolosta. Ruu kellahtaa nopeasti kyljelleen nauttien rapsutuksista. Ruu on kova leikkimään ja pitää muiden kissojen seurasta.

Mustavalkoinen Nasu-tyttö on ujo eläintalolla, mutta on rohkaistunut jo paljon nyt kun on tottunut eläintalon menoon ja väkeen. Kotioloissa Nasu on varmasti aivan erilainen ja sosiaalisempi. Nasu tulee nuuskimaan hoitajien sormia ja ottaa nameja kädestä. Tietyissä tilanteissa antaa myös silittää jo. Välillä Nasu jännittää kovin ja silloin vähän sähistelee. Varsinkin nopeat liikkeet ja kovat äänet säikyttää Nasua helposti.

Tämä ihana kaksikko viettää paljon aikaa toistensa kanssa, mutta tulevat myös hyvin toimeen kissalan muiden kissojen kanssa.

Arvo4

Olen komea suurikokoinen poika Arvo. Olen noin 7-vuotta. Ujostelen vielä ihmisiä, enkä anna aivan vielä silittää itseäni. En kuitenkaan edes sähise, luikin vaan piilopaikkaan ihmisen lähestyessä minua. Pidän muista kissoista kovasti. Viime aikoina olemme nukkuneet Sasun kanssa vierivierekkäin. 

Minut on rokotettu, leikattu ja sirutettu. Suuni on hoidettu viime vuoden puolella.

Valio2

**VARATTU* Olen ihana ruskeatiikeripoika Valio. Olen nuori, aktiivinen ja leikkisä poika. Olen sosiaalinen, tulen siliteltäväksi mielelläni ja nuuskimaan olisiko ihmisellä minulle nameja. Ihan uudet tuttavuudet otan vastaan varauksella, mutta tutustuttuani pörrään ympärillä iloisesti, kuten teen vanhoille tutuille ihmisille. Minusta saat ihanan ystävän. Tulen toimeen muiden kissojen kanssa todella hyvin.

Minut on rokotettu, sirutettu ja rokotettu. 

Kotihoidossa olevat kissat alla. Nämä kissat asuvat sijaiskodeissa tällä hetkellä, joten heihin ei

pääse tutustumaan eläintalolla.

Pilkku2

Olen tummakilpparityttö nimeltä Pilkku. Eläinlääkäri arvioi iäkseni 5-vuotta. Olen kaunis, rauhallinen ja sosiaalinen neiti. Pidän kovasti silityksistä ja nameista. Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Kävin toukokuussa hammaskiven poistossa ja hammasröntgenissä, josta selvisi että minulla on hammassyöpymäsairaus. Heinäkuun alussa menen hammasremonttiin, jossa poistetaan useita hampaita. Syön kipulääkettä hammashoitoaikaan asti, sillä suussani on ikävävä tulehdus ja tuottaa kipua minulle. Tämän käynnin jälkeen suutani on syytä tarkistuttaa vuoden-parin välein, sillä hammassyöpymäsairaus on etenevä sairaus suussa.

Mustavalkoiset kaverukset Miisu ja Jens etsivät yhteistä uutta kotia jo toista vuotta.  Pojat ovat noin 5-6-vuotiaita. Miisu ja Jens ovat tulleet eri aikoihin eläintalolle pari vuotta sitten, mutta ystävystyivät kotihoidossa ja ovat kuin veljekset nykyään. Miisu tuli huostaanotettuna ja käytös oli erittäin puolustautuvaa monta kuukautta, kunnes luottamus ihmisiin alkoi rakentua uudelleen. Jens löydettiin pari vuotta sitten kylmästä maasta kouristelevana, ja eläinlääkäri epäili Jensin syöneen rotan myrkkyä. Jens toipui tapauksesta nopeasti.

Kaverukset viihtyvät sijaiskodissa, mutta se loppuelämän koti on vielä etsinnässä. Kaverukset menivät alunperin sijaiskotiin kesyyntymään. Silloin Jens oli hieman rohkeampi ja Miisu kovin ujo, vaikka oli alkanut eläintalollakin rohkaistumaan nopeaa vauhtia. Sijaiskodissa kaksikko bondasi täysin ja nykyään he nukkuvat lähekkäin ja puuhastelevat yhdessä. Poikia ei eroteta vaan luovutetaan yhteiseen uuteen kotiin, jossa pojille annetaan aikaa tutusta uuteen kotiin omassa tahdissaan.

Kotihoitaja kertoo, että Jens on nykyään kissaseurankipeä, ja nauttii kovasti myös ihmisen kosketuksesta. Oppinut pyynnöstä hyppäämään sohvalle ja sänkyyn rapsutettavaksi. Nukahtaa usein silityksiin. Antaa ottaa syliin.

Miisu on edistynyt viime aikoina taas kovasti: antaa silittää ja syliinkin saa otettua mutta haluaa pian pois. Viihtyy hyvin yksin, mutta riehaantuu vähintään kerran päivässä Jensin jahdattavaksi. Miisu on kovin herkkujen perään.

Jos kaipaat lisätietoja kaksikosta, ota yhteyttä eläintalolle joko puhelimitse tai sähköpostitse. Täytä adoptiohakemus, mikäli haluat aloittaa poikien adoptioprosessin. Linkki hakemukseen on tämän sivun alussa.

Mauku2 (1)

**Kotihoidossa Kuusankoskella Puron ja Lexin kanssa* Olen harmaa kilpparityttö Mauku. Olen reilu 8-vuotias kodinvaihtaja. Eläintalolla asustaminen jännitti minua kovin. Suhisin ja katselin hoitajiani tuimasti, jos liian lähelleni tultiin. Kun tutustun ihmiseen kotioloissa, rentoudun varmasti rutkasti. Päivisin pyrin olemaan mahdollisimman huomaamaton. En liikuta viiksikarvaakaan, kun ympärilläni liikkuu ihmisiä. Kissalassa asustin kissakavereiden kanssa, mutta pitäydyn omissa oloissani. Ruoka maistuu hyvin, mutta usein syön vasta hämärän tullen. Olen asunut kissalassa ja kotihoidossa jo tovin ja alan näyttää jo rohkaistumisen merkkejä. Tulen päivällä rennosti ikkunalaudalle katselemaan ikkunasta. Hoitajan istuessa rauhassa lattialla, tulen katselemaan ja pyytämään nameja. Käyskentelen rennosti huoneessa, vaikka ennen paikkani oli visusti piilossa tai ylimmällä hyllyllä. Toivon, että pääsen pian omaan kotiin jatkamaan hienosti alkanutta rentoutumista.

Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Lääkärissä minulle on tehty hammasremontti. Tämän takia välillä teen hassun virneen suullani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

**Kotihoidossa Myllykoskella** Olen suurikokoinen mustavalkoinen kisu nimeltä Augustus. 

Etsin pitkän hoitorupeaman jälkeen omaa kotia, jossa voisin viettää loppuelämäni kissanpäivät. Huhtikuun puolessa välissä sain terveen paperit eläinlääkäriltä ja kodinetsintäni voi siis toden teolla alkaa, hurraa!

Olen rviolta nuori aikuinen, ehkä noin 3-5-vuotias poikakissa.

Olin ensin kissatalolla eristysboksissa pitkään, koska minulla todettiin virtsatietulehdus, joka vaati pidempää hoitojaksoa. Pääsin kotihoitoon tammikuun lopulla, kun epäilyksenä oli, että virtsatieongelmiani ylläpitää stressi eli kissoilla tunnettu idiopaattinen kystiitti.

Olen ollut nyt kotihoidossa perheessä, jossa minulla on kaksi huonetta omassa käytössäni. Olen hitaasti lämpenevä, joten tarvitsen uudelta kodiltani kärsivällisyyttä ja aikaa sopeutumiseeni. Olen utelias, kun hetken saan kotiutua, mutta helposti järkytyn uusista asioista ja tilanteista etenkin alkuun. Toivoisin kodiltani rauhallisuutta ja kissakaveria. Kovasti huutelen sijaisperheeni kissojen perään ja kissoille en ikinä sähise, vaikka joku sähähtäisikin minulle. 

Ihmisille saatan sähähtää ja myös läimäyttää tassulla, jos minua liikaa jännittää. Nykyisin en enää käytä kuitenkaan kynsiä, kun ollaan jo sen verran tuttuja täällä ihmistenkin kanssa. Nameja voin syödä ihmisen käden vierestä, mutta jos herkut ovat kädessä, niin otan ne siitä tassulla pois, koska kädestä en syö.

Rakastan leikkiä kovasti erilaisilla leluilla. Lempileluni on kissanmintulla täytetyt lelukalat ja ne saavat kovaa kyytiä käsittelyssäni. Lisäksi tykkään leikkiä kotihoitajani kanssa erilaisilla onkileluilla. Leluilla saa myös silittää minua, mutta kättä vielä kammoksun. Iltaisin huoneestani kuuluu kovaa ryminää, kun leikkini yltyvät vauhdikkaiksi. 

Toivoisin pian löytäväni oman rakastavan kodin, jossa olisi minua rohkaiseva kissakaveri. Ihmisystäväni pitäisi olla varustettu hyvillä hermoilla, jotta malttia löytyisi rauhassa rakentaa meidän luottamusta pikkuhiljaa. Kuljetuskoppa on minun turvapaikkani, joten kuljetukset sujuvat mallikkaasti.

Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. 

Puro1

*Kotihoidossa Kuusankoskella Lexin ja Maukun kanssa*

Puro on suurisilmäinen ruskearaidallinen ujo tyttö ja arviolta yli 10-vuotias. Puro kaipaa rauhalliseen kotiin, jossa saa omassa tahdissa rohkaistua. Kodissa voisi olla kissakavereita tai se voisi muuttaa yhdessä Lexin kanssa. Puro on vielä vahvasti taustajoukoissa mitä ihmisen kanssa olemiseen tulee. Puro asuu pääosan päivästä kaapin kätköissä ja väistää kotihoitajaa. Öisin kisu uskaltautuu liikkumaan asunnossa. Puro antaa kotihoitajan jutella silmiin katsoen ja jää seuraamaan touhuja uteliaan oloisena lattialla istuskellen. Sängyn alta silmät vilkkuu usein. Puro ei ala vielä leikitykselle, vaikka on muutaman kerran refleksinomaisesti tavoitellut lankakerää.

Puro on selkeästi ja täysin kiistaton kotihoitolaisten joukkueen matriarkka. Välillä Puro pesee sijaiskodin nuorempia kotihoitolaisia ja hoitaa niitä ja sitten taas antaa railakkaasti kynnestä, kun asiat ei miellytä. Puro on omalla tavallaan sosiaalinen sekä kotihoitajan, että kissakavereiden kanssa. Uudessa kodissa olisi hyvä olla kiva kissakaveri. Puro voi muuttaa myös ystävänsä Lexin tai Simban kanssa.

Kotihoitaja pohtii, että Puron kuulo ei taida enää ihan toimia. Joskus Puro on hieman höppänä ja vaikuttaa olevan pihalla tapahtumista ja sitten saattaa säikähtää. Suu näyttää olevan ”vinossa”, koska Purolta on poistettu hampaita.

Puro on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Sen hampaat hoidettu eläinlääkärissä.

Lisätiedustelut eläintalolle puhelimitse arkisin klo 8-16 puh. 040 821 5554 tai sähköpostitse: elaintalo.ksey@gmail.com. Jos kiinnostuit adoptoimaan Puron, täytä adoptiohakemus. Luethan luovutusehtomme ennen yhteydenottoa.

lexi

*Kotihoidossa Kuusankoskella Puron ja Maukun kanssa*

Lexi on mustavalkoinen tyttö, arviolta yli 5-vuotias. Lexi tykkää katsella rauhallisen uteliaasti kotihoitajan touhuja. Tyttö kehrää herkästi ja pyyhkii ovenpieliin itseään. Lexi kiehnää ja kiemurtelee herttaisesti silmiin katsoen, ”josko sitä herkullista ruokaa voisi jo kuppiin ilmestyä, eikö vain?” Lexi on sydämellinen persoona. Lexin lempilelu on ollut alusta asti vieterikepin nokassa olevat höyhenet. Vaikka tyttö meinaa jo vähän väsähtää, niin kohta taas käy lelun kimppuun. Välillä Lexi ja sijaiskodin kissakaverit kuluttavat pitkiä aikoja toisiaan leikittäen. Välillä ravataan kämppää ympäri, niin että unohtavat varoa kotihoitajaakin. Lexi tykkää seurailla ikkunasta maailman menoa.

Uudessa kodissa olisi hyvä olla kissakaveri. Lexi voisi myös muuttaa yhdessä kaverinsa Puron kanssa.

Lexi on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Hampaat on hoidettu eläinlääkärissä.

Lisätiedustelut eläintalolle puhelimitse arkisin klo 8-16 puh. 040 821 5554 tai sähköpostitse: elaintalo.ksey@gmail.com. Jos kiinnostuit adoptoimaan Lexin, täytä adoptiohakemus. Luethan luovutusehtomme ennen yhteydenottoa.

Olen saanut kummin, kiitos!

*Kotihoidossa Sippolassa* Olen musta, tullessa aika pippurinen kisu Alfred. Olen vielä erittäin ujo ja pelokas ihmisä kohtaan, mutta kotihoidossa olen alkanut rohkaistumaan rytinällä! En vielä anna silittää itseäni, mutta vietän aikaani jo hoitajani näkösällä ja viihdyn kotioloissa. Teen tällaisia pyrähdyksiä hoitajan jalkojen juurella (katso kuva) ja hännän pääni on jo melkein hipassut hoitajani pohjetta. Hiljaa hyvä tulee. Kothoidossa minulla on kaverina tyttökisu Aulikki, jonka kanssa viihdyn ihan hyvin.  Olen tullut löytyneenä Liikkalasta viime vuoden syksyllä. En tiedä miksi olin tullessa näin pelokas ja varautunut ihmisä kohtaan, mutta puoli vuotta kotioloissa sijaishoitajani luona on auttanut minua luottamaan taas ihmisiin.

Minulta on leikattu piilokives ja suuni on hyvässä kunnossa. Minut on tuplarokotettu ja sirutettu.

Olen sijaiskodissa. Lisätiedustelut eläintalolta tai sähköpostilla: elaintalo.ksey@gmail.com. Jos haluat adoptoida minut, täytä Ksey:n adoptiohakemus.