Eläintalolla sijaitsevista kissoista voit olla yhteyksissä eläintalolle arkisin klo 8-16 puh. 040 821 5554 tai elaintalo.ksey@gmail.com.. Kissoihin pääsee tutustumaan vain ennakkoon sovitusti ja tutustumisaika sovitaan yleensä adoptiohaastattelun jälkeen. Kotihoidossa olevien kissojen osalta lisätietoja saat laittamalla sähköpostia eläintalolle; viestisi välitetään kotihoitovastaavalle. Aina ennen yhteydenottoa tutustu luovutusehtoihimme ja käytäntöihimme (linkki alla). Täytä KSEY:n adoptiohakemus (linkki alla), jos olet kiinnostunut adoptoimaan meiltä kissan. Tällä lomakkeella voit ilmoittaa kiinnostuksesi Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen kissan/kissojen adoptointiin. Lomakkeen voi täyttää ja lähettää ma-pe noin klo 08-23.

Hinnasto ja luovutusehdot ja -käytännöt
Adoptiohakemus

KSEY luovuttaa kissoja vain sisäkissoiksi. Ulkoilu on sallittua vain valjaissa tai ulkotarhassa. Kerrostaloasunnoissa edellytämme, että kissan turvallisuus on huomioitu ikkunoiden ja parvekkeiden osalta. Emme luovuta kotiin, jossa on vapaasti ulkoilevia kissoja. Kodin muiden kissojen tulee olla myös leikattuja ja rokotuksien voimassa. Emme luovuta kissoja paikkoihin, joista yhdistys tai eläinsuojeluviranomainen on aiemmin ottanut kissoja luovutuksina tai määräyksellä pois. Jos otat kissan kotiin, jossa on entuudestaan jo kissoja, toivomme sinun perehtyvän kissojen totuttamiseen toisiinsa, sillä se on yleisin syy kissan palautumiselle yhdistykselle. Jos olet adoptoimassa arkaa kissaa, perehdy näihin vinkkeihin, sillä tämä on toinen palautumisen yleisin syy.

Pilkku

Olen tummakilpparityttö nimeltä Pilkku. Eläinlääkäri arvioi iäkseni 5-vuotta. Olen kaunis, rauhallinen ja sosiaalinen neiti. Pidän kovasti silityksistä ja nameista. Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Alaetuhampaita puuttuu, ja käyn vielä hammaskiven poistossa ja hammasröntgenissä, josta selviää onko suutani tarvetta hoitaa enemmän.

 

2023-03-21 14.30.23

Olen harmaaraidallinen tyttökissa Viki. Olen vielä kovin ujo, enkä anna silittää itseäni. Sähisen ja läppäisen ihmisen loitommalle, kun minua lähestytään. Tarvitsen aikaa ja paljon ihmisen läsnäoloa. Reipas kissakaveri voisi myös auttaa minua rentoutumaan ihmisten läheisyydessä. Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu.

 

2023-03-02 12.53.50

Olen rauhallinen, nuori tyttökissa nimeltä Kiki. Olen viime vuoden loppukesän pentuja. Olen sosiaalinen enkä saa tarpeekseni ihmisen huomiosta ja silityksistä. Kiehnään ja kehrään ihmisen sylissä. Olen toki myös kova leikkimään, leluhiiret ja pallot saavat kyytiä minun tassuissani. Tilani on hujan hajan aina aamuisin leikkimisen jäljiltä. Minut on rokotettu ja sirutettu. Minut steriloidaan myöhemmin.

 

2023-03-21 14.31.12

Olen nuori, sirokokoinen tyttökissa nimeltä Pommi. Minulla on kiiltävä ja pehmeä musta turkki valkoisella kauluksella. Olen syntynyt kesällä 2022. Minulla riittää energiaa, ja olen todella leikkisä ja touhuissa mukana. Olen sosiaalinen ja nautin silityksistä. Minusta on parasta, kun kanssani vietään aikaa leikkien ja nameja antaen. Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu ja innolla odottelen adoptiohakemustasi.

 

IMG_20230317_131524

Olen kaunis tyttökissa Sindi. Hieman vielä ujostelen ihmisiä, mutta ajan kanssa rohkaistun. Annan silittää tietyissä tilanteissa, mutta useimmiten poikkelehdin piiloon hoitajan tullessa huoneeseen. Viihdyn muiden kissojen seurassa paremmin kuin hyvin. Lempilelujani ovat kilisevät pallot.  Kaikki ruoka kelpaa ja uudessa kodissa pitääkin katsoa että syön ruokaa sopivan määrän päivässä. Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu.

 

**Varattu**

Olen komea punainen poika nimeltä Gimli. Olen 6,5-vuotias kodinvaihtaja. Olen sosiaalinen, leikkisä ja huomiota kaipaava hurmuri.  Olen sopeutuvainen kissa, en oikeastaan tuumannut eläintalolle muutosta sen kummempaa. Silmät pyöreänä toki seurailin ihmisten touhuja pari päivää. Tulen heti tervehtimään ja nuuskimaan mitä asiaa ihmisellä mahtaa olla. Teen valtavia loikkia leluhiiren perässä. Leikkihetken jälkeen on mukava hieman syödä, viettää aikaa ihmisen kanssa ja vetäytyä mukavaan petiin päiväunille. Kaipaan paljon aktivointia ja läsnäoloa. En tule muiden eläimien kanssa toimeen. En sopeudu lapsiperheeseen. Olen tottunut ulkoilemaan valjaissa.

Edellinen omistajani piti minusta huolta todella hyvin, hammaskivet on poistettu säntillisesti lääkärissä ja rokotuksistani on huolehdittu.  Rokotukseni vanhenevat aivan pian huhtikuussa ja ovat sen jälkeen voimassa taas toiset 3 vuotta. Minut on leikattu. Virtsakiviä minulla oli neljä vuotta sitten ja ne ovat pysyneet poissa, kun olen syönyt viljattomia raksuja.

IMG_20230317_130607

**Varattu** Olen harmaa kilppariväritykseinen tyttökissa nimeltä Ellu. Minut adoptoitiin ksey:ltä vuonna 2015 ja olin silloin nuori tyttö. Täytän tänä vuonna 8-10 vuotta. Olen pirtä, aktiivinen ja sosiaalinen tyttö. Turkkini on ihana pehmeä. Minusta on hankala ottaa kuvia, kun en malttaisi millään olla paikallani hoitajan tullessa näköpiiriini. Minulla on edessä vielä eläinlääkärin tarkastus ja samalla saan rokotukset ajan tasalle.  Sirunkin vielä tarvitsen. Näiden toimenpiteiden jälkeen olen valmis muuttamaan uuteen kotiin.

IMG_20230317_131131

Olen komea harmaavalkoinen nallukka poika Paavo. Lempeillä vihreillä silmilläni katselen sinua. Olen 7-8-vuotias. Ujostelen vielä ihmisiä, enkä anna silittää, mutta ajan kanssa pikkuhiljaa rohkaistun. En oikein tule toisten kissojen kanssa toimeen, siksi asustelen totuttelusellissä vielä hetken. Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu.

 

IMG_20230317_130017

Olen komea kookas Vasili. Lempeä luonteinen, noin 6-vuotias poika. Minulla on hieno musta turkki, jossa on savunharmaan vivahteita. Vihreät silmät säkenöivät, kun katselen sinua. Olen sosiaalinen ja herttainen poika. Tulen aina innokkaasti tervehtimään ja puskemaan.

Minut on rokotettu, sirutettu leikattu.

 

Saro

Olen punainen kolli nimeltä Saro. Jännitän vielä kovasti ihmisiä enkä anna koskea itseäni. Muiden kissojen kanssa viihdyn todella hyvin. Varsinkin huonetoveri Muminan kanssa olemme tulleet läheiseksi. Meidät on nähty nukkumassa samassa pienessä kissapuun kolossa. Kaipaan rauhalliseen kotiin ja olisi mahtavaa, jos kodissa olisi rohkea kissakaveri. Voisin mennä myös Muminan kanssa samaan kotiin, jos sinulla on paikka kahdelle kissalle kodissasi.

Minut on leikattu, rokotettu ja siruetttu.

 

IMG-20230217-WA0005

Olen musta turkkinen, suurikokoinen poikakissa Laku. Täytän tänä vuonna 9 vuotta. Olen kodinvaihtaja. Minusta luovuttiin, koska en omistajan kertoman mukaan sopeutunut kerrostaloelämään. Olen asunut aikaisemmin omakotitalossa, jossa oli pääsy ulkotarhaan. Olen todella sosiaalinen, jutteleva poika.  Tulen vauhdikkaasti tervehtimään ja puskemaan. Jos minua silittelee tarpeeksi kauan, häntäni alkaa viuhua ja joskus näykkäisen hellähkösti. Tämä oli tapanani jo edellisessä kodissa.  Tarvitsen paljon virikkeitä, mutta myös omaa rauhaa. Unelmani on löytää uusi koti ainoana kissana, jossa on pääsy ulkotarhaan. 

Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Rokotukset ovat voimassa 3 vuotta aikaisemman rokotushistorian ansiosta.

 

Spotti

Olen Spotti, kaunis, sirokokoinen, vihreäsilmäinen kisu. Nautin rapsutuksista ja silityksistä, mutta kaipaan myös omaa tilaa. Olen aika nirso syömään, mutta hoitajani onneksi ovat kartalla mikä minulle maistuu ja mikä ei. Lempiruokien lista kasvaa onneksi koko ajan, ja minulle löytyy helposti mieluista syötävää. Lempiruokia ovat esim. Applaws kana ja kala, sekä sheba. Raksuista söin aluksi mieluiten applawsin penturaksuja, mutta nykyään syön  melkeinpä kaikkea mitä tarjotaan. Lempilelujani ovat sellaiset säihkyvät folio-röyhelöpallot ja kangashiiret. Tulen toimeen muiden kissojen kanssa.

Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu.

 

Kerttu2

Olen siro tyttökissa nimeltä Kerttu. Ujostelen vielä kovasti ihmisiä ja viihdyn kissalan piiloissa päiväsaikaan niin, ettei minusta näy hännän päätäkään. Iltaisin minut näkee käyskentelemässä ja viipotan nopeasti piiloon ihmisen nähtyäni. Saavuin yhdistykselle viime vuoden syksyllä, kun minut löydettiin pentujeni kanssa ulkoa. Pennut hoidin luovutusvalmiiksi ja he ovat olleet uusissa kodeissa jo tovin. Nyt on minun vuoroni löytää loppuelämän koti tai sijaiskoti, jossa voin tutustua rauhassa ihmisten kanssa elämiseen.

Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. 

Olen punavalkoinen ihana poika Vekkuli. Olen eläinlääkärin arvion mukaan 2-vuotias. Minut on loukutettu Kausalan matkakeitaan läheisyydestä. Olin jostain ilmestynyt sinne hengailemaan. Eristyspuolella asuessani yksin olin todella peloissani ja en juurikaan liikkunut mihinkään. Iltaisin ja öisin kävin syömässä ja tarpeillani. Muutettuani kissalaan puhkesin kukkaan. Hoitajani laittoi mintut ensin totutteluselliin. Viiden minuutin päästä hoitajani kävi kurkkimassa kissalan menoa, ja minä kiehnäsin ovea vasten, sillä Valio ja Jörö olivat siinä tekemässä tuttavuutta. Hoitajani kävi onneksi heti avaamassa oven että pääsen moikkaamaan kavereita ihan kunnolla. Minä vielä pelkään ihmisiä enkä anna koskea itseeni. Kissalassa löydän parhaimmat piilot ja minua saa kuulema etsiä etsimällä. Hiljaisilla hetkillä tulen esiin piilostani kuikuilemaan onko reitti selvä ja mikäli ihmisiä ei näy, käyn moikkaamassa kavereita ja kävelemme kolme poikaa kylkikyljen. Minä, Jörö ja Valio. Olisi mukavaa päästä kotiin, jossa on jo kissakavereita. Kissakaverista olisi seuraa ja näyttäisi, että ihmisiin voin luottaa. Voisin myös mennä Jörön tai Valion kanssa samaan kotiin, mikäli sinulla on paikka kahdelle uudelle perheenjäsenelle.

Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Tehosterokotuksen aka on helmikuun puolella.

 

Mumina23

Olen komea, ruskearaidallinen paksuposkinen poikakisu Mumina. Olen eläinlääkärin arvion mukaan 4-vuotias. En anna vielä silittää itseäni ja luikin pakoon piiloon, kun hoitaja astelee huoneeseen. Mieluisin paikka tällä hetkellä kissalassa on vaalea tynnyripuu. Sieltä on kiva kurkkia hoitajia ikkunasta. Pidän muista kissoista kovasti. Pyörin välillä Arvon kanssa ja välillä Saron kanssa. Molempien kanssa minut on nähty nukkumassa samassa puun kolossa. Olen rohkaistunut kovasti. Minut näkee usein jo lokoilemassa keskellä kissalan lattiaa tai aivan oven takana odottamassa tarjoilua.

Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu.

2023-02-28 15.03.23

Olen komea musta turkkinen poika nimeltä Bono. Olen noin 2-4-vuotias. Pyöreillä vihreillä silmilläni katselen tarkasti mitä ympärilläni tapahtuu. Olen todella aktiivinen ja leikkisä. Uteliaasti katselen hoitajan tekemisiä ja tulen lähelle katselemaan jos hoitaja on lattian rajassa leikittämässä. En anna aivan vielä koskea itseeni, mutta reipastun pikkuhiljaa. Pidän muista kissoista kovasti ja toivon että kotona olisi kissakaveri. Rohkea kissakaveri auttaisi minua kovasti uudessa kodissa. Voisin myös mennä Repen kanssa uuteen kotiin, olemme pitäneet Repen kanssa yhtä viime aikoina. Ainoana kissana tylsistyisin ja rohkaistuminen voisi kestää pidempään.

Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu.

 

Repe

Olen mustaturkkinen kookas poika nimeltä Repe. Minulla on valkoista rinnassa ja vatsassa. Keltaisilla silmilläni tarkkailen ympärillä pyörivää maailmaa. Jännitän kovasti vielä ihmisiä. Olen vasta muuttanut kissalaan ja pikkuhiljaa tutustun paikkoihin. On minut nähty jo käyskentelemässä ja istuskelemassa lattialla näkyvillä. Piilopaikkoja minulla on onneksi runsaasi. Useimmiten viihdyn mustaharmaassa tunnelissa. Sieltä joskus katselen ovelle päin niin, että silmät vain näkyvät. Olen rohkaistunut rutkasti eläintalolla asumisen aikana. Aluksi minua pelotti niin paljon että ykkös prioriteettini on pitää ihmiset loitolla. Se tepsi, ja nyt kun minulle on annettu aikaa, olen alkanut rentoutumaan. Varsinkin ruoka-aikoina minua näki esillä asuessani vielä eristyspuolella omassa pienessä kopissani.

Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Hampaani hoidettiin tammikuun lopulla. Eläinlääkäri poisti 3 hammasta. Hampaita oli murtunut ja yhdessä oli juuri näkyvissä. Suuni on ollut kipeä, joka on varmasti ollut syynä puolustautuvaan käytökseeni. Nyt kivuttomalla suulla on mukava jatkaa ihmisiin tutustumista.

 

Kaverukset Ruu (harmaaraidallinen poika) ja Nasu (mustavalkoinen tyttö) etsivät uutta kotia. Kissat ovat kodinvaihtajia, he ovat olleet aina yhdessä ja luovutetaan yhdessä uuteen kotiin. Nasu ja Ruu ovat noin 7-10-vuotiaita. Ruskearaidallinen Ruu-poika on kaksikosta rohkein ja sosiaalisin. Ruu nauttii ihmisen silistyksistä ja läsnäolosta. Ruu kellahtaa nopeasti kyljelleen nauttien rapsutuksista. Ruu on kova leikkimään ja pitää muiden kissojen seurasta. Mustavalkoinen Nasu-tyttö pelkää vielä kovasti, mutta rohkaistumisen merkkejä on jo ilmassa. Enää Nasu ei sähise niin kovasti, kun hänen lähelle menee. Silittää Nasu ei aivan vielä anna. Kantokokoppaan meno ei ole Nasusta ollenkaan mukavaa. Nasun lempipaikka kissalassa on korkealla hyllyn päällä. Seuraksi Nasun vierelle tulee usein joku kissalan pojista, Ruu tai Valio.

Arvo3

Olen komea mustavalkoinen poika nimeltä Arvo. Eläinlääkäri arvioi iäkseni 7 vuotta. Olen suurikokoinen kollin monkale, mutta ujostelen vielä ihmistä. Tarkkailen kovasti piilostani tai hyllyltä ympärillä vilisevää maailmaa. Minulle on tehty mittava hammasremointti, jossa minulta poistettiin 8 hammasta. Nyt suuni on kivuton ja tästä rohkaistuminen voi alkaa. Muutin juuri kissalaan ja jännitän uutta paikaa ja viihdyn piilosilla. Pikkuhiljaa rohkaistun.

Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. 

Olen ruskeatiikeripoika Valio. Olen puhelias ja utelias. Olen rohkaistunut kovasti eläintalolla asuessani. Minua saa jo silittää hieman, mutta vielä totuttelen ihmisen käsittelyyn. Katselen mielenkiinnolla hoitajani puuhia vierestä, saatanpa nuuhkaista hoitajan kättäkin. Ruoka ja namit ovat tie sydämeeni. Asustan kissalan totuttelusellissä. Olisin jo halukas mennä tervehtimään kavereitani yleiselle puolelle ja uskon että tulemme hyvin toimeen vielä.

Minut on leikattu, rokotettu kerran. Tehosterokotus vielä edessä minulla. Kulmahammas on poistettu eläinlääkärissä. Hampaanpoistotoimenpiteessä keuhkoni täyttivät nesteessä ja myöhemmin minulla todettiin keuhkossa tulehdus. Olin kotihoitajan luona jonkin aikaa tarkkailussa ja palauduin joulun alla takaisin talolle. Vointi on nyt antibioottikuurin jälkeen. Jos kiinnostuit minusta ja haluaisit tarjota minulle kodin, täytä adoptiohakemus. Lisäkysymyksissä voit olla yhteydessä eläintalolle

 

Usva

Olen pieni tyttö nimeltä Usva. Olen arviolta 4-6-vuotias. Minulla on valtavat silmät jolla uteliaasti tuijottelen ympäröivää maailmaa. En vielä anna koskea itseäni, mutta uteliaana tulen leikkeihin mukaan. Olen leikkisä ja ketterä tyttö. Viihdyn korkealla kissapuussa ja mielelläni raavin raapimispuita ja kiipeilen. Nameja otan melkein jo ihmisen kädeltä. Kaipaan vielä hieman totuttelua ja rohkaisua, mutta hiljaa hyvä tulee.

Minut on rokotettu, leikattu ja sirutettu

Kotihoidossa olevat kissat alla. Nämä kissat asuvat sijaiskodeissa tällä hetkellä, joten heihin ei

pääse tutustumaan eläintalolla.

***VARATTU****
*sijaiskodissa*

Sani on reipas ja utelias kissa. Eläinlääkärin arvion mukaan syntynyt v. 2019. Ei vielä sylikissa, mutta rakastaa rapsutuksia ja kertoo sen kehräämällä. Jos sattuu vahingossa rapsuttamaan hänen mahaansa, tai hän innostuu, niin nappaa kynsillä, mutta usein muistaa jo pitää kynnet piilossa. Sani ei ole vielä tottunut seuraelämään, joten hän vetäytyy sängyn alle katselemaan, kun vieraita saapuu taloon. Etuhampaat Sanilta puuttuu ja silmässä on arpeumaa, mutta se ei menoa haittaa, hän on tyytyväinen kissa. Sani tykkää seurata vierestä käsitöiden tekemistä, sekä naapureiden liikkeitä ikkunasta. Hän katsoo eläytyen luonto-ohjelmia ja herkuttelee mielellään nameilla. Herkkujen ja toistojen avulla hän myös oppii uusia asioita. Päivä- ja iltaunilla tykkää pötkötellä omalla pehmoisella paikallaan. Helisevät lelut ovat parhaita ja aina vaan parempi, jos ne saa revittyä riekaleiksi saalistusleikissä.

**kotihoidossa** Olemme kaverukset Misu 12-vuotias (musta poika) ja Topi 9-vuotias (kookas kilpparityttö). Olemme kodinvaihtajia. Omistajamme joutui luopumaan meistä riippumattomista syistä. Meidät on juuri rokotettu ja aikanaan leikattu. Tehosterokotus on kuukauden päästä. Olemme sosiaalisia ja rauhallisia. Rakastamme nukkua pehmeillä pedeillä ja hereillä ollessamme kiehnäämme hoitajan luona. Meitä voisi silitellä vaikka kuinka kauan. Olemme herättäneet avointen ovien tapahtumissa paljon ihastusta, mutta vielä ei ole löytynyt uutta kotia.

Mauku2 (1)

**Kotihoidossa* Olen harmaa kilpparityttö Mauku. Olen reilu 8-vuotias kodinvaihtaja. Eläintalolla asustaminen jännittää minua vielä kovin. Suhisen ja katselen hoitajiani tuimasti, jos liian lähelleni tullaan. Kun tutustun ihmiseen kotioloissa, rentoudun varmasti rutkasti. Päivisin pyrin olemaan mahdollisimman huomaamaton. En liikuta viiksikarvaakaan, kun ympärilläni liikkuu ihmisiä. Kissalassa asustan kissakavereiden kanssa, mutta pitäydyn omissa oloissani. Ruoka maistuu hyvin, mutta usein syön vasta hämärän tullen. Olen asunut kissalassa jo tovin ja alan näyttää jo rohkaistumisen merkkejä. Tulen päivällä rennosti ikkunalaudalle katselemaan ikkunasta. Hoitajan istuessa rauhassa lattialla, tulen katselemaan ja pyytämään nameja. Käyskentelen rennosti huoneessa, vaikka ennen paikkani oli visusti piilossa tai ylimmällä hyllyllä. Toivon, että pääsen pian kotioloihin jatkamaan jo hienosti eläintalolla alkanutta rentoutumista. Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Lääkärissä minulle on tehty hammasremontti. Tämän takia välillä teen hassun virneen suullani.

Augustus

**Kotihoidossa** Olen suurikokoinen mustavalkoinen kisu nimeltä Augustus. Olen eläinlääkärin arvion mukaan noin 7-vuotias. Olen vielä ujo poika, eläintalolla asuminen jännittää kovasti. Jos tulet liian lähelle, puolustaudun sähisemällä ja räpsimällä. Tarvitsen aikaa tottuakseni ihmiseen. 

Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Ensimmäisellä lääkärikäynnillä sokeriarvoni olivat koholla, mutta kontrollissa täysin normaalirajoissa.

 

Ruusu1

**kotihoidossa* Olen nätti tyttö Ruusu. Olen vielä nuori, eläinlääkärin arvion mukaan 1-2-vuotias. Minulla on kaunis puolipitkäkarvainen valkoinen turkki kirjavilla merkeillä. Silmäni ovat lempeän vihreät. Minä ujostelen vielä kovasti ja sähisenkin, jos tulet mielestäni liian lähelle. Annan kuitenkin hoitajan rapsutella minua poskista. Kantokopasta en pidä ja sinne laittaminen voi olla ensin hankalaa. Nimittäin löydän kaikenlaiset piilopaikat ja sujahdan niihin piiloon, kun koppaan menon aika tulee. Kaipaan rauhalliseen kotiin, joka antaa minulle aikaa rohkaistua ja oppia luottamaan ihmiseen paremmin.

Minut on leikattu, rokotettu ja sirutettu. 

Toivo

**Kotihoidossa** Olen rento poika nimeltä Toivo. Olen sosiaalinen, herttainen kisu, mutta tällä hetkellä en oikein välitä huonekavereistani. Olen mieluiten omissa oloissani. Silityksiä otan vastaan mielelläni ja ruoka maistuu.

Minut on leikattu, ja rokotettu kerran. Saan vielä tehosterokotuksen ennen uuteen kotiin muuttoani.

Jos kiinnostuit minusta ja haluaisit tarjota minulle kodin, täytä adoptiohakemus. Lisäkysymyksissä voit olla yhteydessä eläintalolle.

*Kotihoidossa Kuusankoskella Lexin kanssa*

Puro on suurisilmäinen ruskearaidallinen ujo tyttö ja arviolta yli 10-vuotias. Puro kaipaa rauhalliseen kotiin, jossa saa omassa tahdissa rohkaistua. Kodissa voisi olla kissakavereita tai se voisi muuttaa yhdessä Lexin kanssa. Puro on vielä vahvasti taustajoukoissa mitä ihmisen kanssa olemiseen tulee. Puro asuu pääosan päivästä kaapin kätköissä ja väistää kotihoitajaa. Öisin kisu uskaltautuu liikkumaan asunnossa. Puro antaa kotihoitajan jutella silmiin katsoen ja jää seuraamaan touhuja uteliaan oloisena lattialla istuskellen. Sängyn alta silmät vilkkuu usein. Puro ei ala vielä leikitykselle, vaikka on muutaman kerran refleksinomaisesti tavoitellut lankakerää.

Puro on selkeästi ja täysin kiistaton kotihoitolaisten joukkueen matriarkka. Välillä Puro pesee sijaiskodin nuorempia kotihoitolaisia ja hoitaa niitä ja sitten taas antaa railakkaasti kynnestä, kun asiat ei miellytä. Puro on omalla tavallaan sosiaalinen sekä kotihoitajan, että kissakavereiden kanssa. Uudessa kodissa olisi hyvä olla kiva kissakaveri. Puro voi muuttaa myös ystävänsä Lexin tai Simban kanssa.

Kotihoitaja pohtii, että Puron kuulo ei taida enää ihan toimia. Joskus Puro on hieman höppänä ja vaikuttaa olevan pihalla tapahtumista ja sitten saattaa säikähtää. Suu näyttää olevan ”vinossa”, koska Purolta on poistettu hampaita.

Puro on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Sen hampaat hoidettu eläinlääkärissä.

Lisätiedustelut eläintalolle puhelimitse arkisin klo 8-16 puh. 040 821 5554 tai sähköpostitse: elaintalo.ksey@gmail.com. Jos kiinnostuit adoptoimaan Puron, täytä adoptiohakemus. Luethan luovutusehtomme ennen yhteydenottoa.

lexi

*Kotihoidossa Kuusankoskella Puron kanssa*

Lexi on mustavalkoinen tyttö, arviolta yli 5-vuotias. Lexi tykkää katsella rauhallisen uteliaasti kotihoitajan touhuja. Tyttö kehrää herkästi ja pyyhkii ovenpieliin itseään. Lexi kiehnää ja kiemurtelee herttaisesti silmiin katsoen, ”josko sitä herkullista ruokaa voisi jo kuppiin ilmestyä, eikö vain?” Lexi on sydämellinen persoona. Lexin lempilelu on ollut alusta asti vieterikepin nokassa olevat höyhenet. Vaikka tyttö meinaa jo vähän väsähtää, niin kohta taas käy lelun kimppuun. Välillä Lexi ja sijaiskodin kissakaverit kuluttavat pitkiä aikoja toisiaan leikittäen. Välillä ravataan kämppää ympäri, niin että unohtavat varoa kotihoitajaakin. Lexi tykkää seurailla ikkunasta maailman menoa.

Uudessa kodissa olisi hyvä olla kissakaveri. Lexi voisi myös muuttaa yhdessä kaverinsa Puron kanssa.

Lexi on leikattu, rokotettu ja sirutettu. Hampaat on hoidettu eläinlääkärissä.

Lisätiedustelut eläintalolle puhelimitse arkisin klo 8-16 puh. 040 821 5554 tai sähköpostitse: elaintalo.ksey@gmail.com. Jos kiinnostuit adoptoimaan Lexin, täytä adoptiohakemus. Luethan luovutusehtomme ennen yhteydenottoa.

 

tessa

*kotihoidossa* Olen kaunis harmaaraidallinen tyttö Tessa. Arviolta yli 8-vuotias. Olen rauhallinen, tulen toimeen muiden kissojen kanssa. En anna vielä silittää itseäni ja sävähdän pakoon, kun hoitaja tulee liian lähelle. Saavuin talolle kulkurina. Minut ja kaksi muuta kaveriani löydettiin samasta paikasta ja olemme todennäköisesti pyörineet ulkosalla jo jonkin aikaa. Olimme kaikki kolme aika reppanoita ne alkupäivät eläintalolla. Toinen korvan päänikin on paleltunut pois ja kavereiltani löytyy valitettavasti samanlaisia tuntomerkkejä. Onneksi löytäjä havahtui loukuttamaan meidät turvaan. Nyt minulla ja kavereillani on parempi elämä edessä. Lämpimässä ja ruokien äärellä. Päiväni vietän loikoillen pedissä. Minut näkee useasti hyllyillä ja kissapuiden tasoilla, en vietä enää kaiken aikaa piilosilla. Etsin rauhallista kotia, kissakavereilla tai ilman. Minut on leikattu, tehosterokotettu ja sirutettu.

Lisätiedustelut eläintalolle puhelimitse arkisin klo 8-16 puh. 040 821 5554 tai sähköpostitse: elaintalo.ksey@gmail.com. Jos kiinnostuit adoptoimaan Tessan, täytä adoptiohakemus. Luethan luovutusehtomme ennen yhteydenottoa.

**Kotihoidossa** Olemme vanhemmat veljekset Jazz ja Rock. (syntyneet 2007) Olemme aina asuneet yhdessä ja olemme todella läheisiä. Etsimme siis yhteistä kotia. Meistä luovuttiin perheen allergian takia. Olemme kesyjä, ihmisrakkaita poikia. Meistä Rock on rohkeampi ja tulee rohkeasti tervehtimään ja siliteltäväksi. Jazz katselee ensin vähä taka-alalta, mutta tutustuttuaan tulee myös kiehnäämään käsiä vasten ja ottamaan herkkuja.  Syömme ja leikimme yhdessä. Meillä kummallakin todettiin eläinlääkärin terveystarkastuksessa kilpirauhasen liikatoiminta. Siihen aloitimme lääkityksen ja meitä on helppo lääkitä. Meidät on sirutettu, leikattu ja rokotettu.

Voisitko tarjota meille loppuelämän kodin? Jos kiinnostuit, tai lisäkysymyksiä heräsi, ota yhteyttä eläintalolle. Muista täyttää adoptiohakemus, jos olet kiinnostunut adoptoimaan meidät. Linkki hakemukseen on tämän sivun alussa.

*Miisu on saanut kummin! Kiitos <3*

*Kotihoidossa* Olemme komeat mustavalkoiset kaverukset Miisu ja Jens. Olemme asuneet kotihoidossa nyt tovin ja päätimme, että meitä ei voida enää erottaa, joten etsimme nyt yhteistä loppuelämän kotia. Tulemme keskenämme toimeen todella hyvin ja olemme kuin veljekset. Jens lähti meistä kahdesta ensin kotihoitoon missä asusteli piilosalla melko kauan. Eräänä kauniina päivänä Miisu muutti sinne seuraksi ja Jensistä kuoriutuikin kunnon rohkea ja kesy kissa. Miisu asui kauan aikaa eläintalolla ja oli erittäin arka ja pelokas. Heinäkuussa 2021 hän ihan omin tassusin marssi hoitajia vastaan ja tuli silitettäväksi. Muutettuaan kotihoitoon Miisusta tuli taas hiukan ujompi, mutta oikeissa kotioloissa Miisu varmasti tulee kuorestaan taas ulos. Meille ihanteellinen koti olisi paikka minne saisimme yhdessä mennä ja tutstua omin ehdoin. Meidät on leikattu tuplarokotettu ja sirutettu.

Olemme sijaiskodissa. Lisätiedustelut eläintalolta tai sähköpostilla: elaintalo.ksey@gmail.com. Jos haluat adoptoida minut, täytä Ksey:n adoptiohakemus.

Olen saanut kummin, kiitos!

*Kotihoidossa* Olen musta, tullessa aika pippurinen kisu Alfred. Olen vielä erittäin ujo ja pelokas ihmisä kohtaan, mutta kotihoidossa olen alkanut rohkaistumaan rytinällä! En vielä anna silittää itseäni, mutta vietän aikaani jo hoitajani näkösällä ja viihdyn kotioloissa. Teen tällaisia pyrähdyksiä hoitajan jalkojen juurella (katso kuva) ja hännän pääni on jo melkein hipassut hoitajani pohjetta. Hiljaa hyvä tulee. Kothoidossa minulla on kaverina tyttökisu Aulikki, jonka kanssa viihdyn ihan hyvin.  Olen tullut löytyneenä Liikkalasta viime vuoden syksyllä. En tiedä miksi olin tullessa näin pelokas ja varautunut ihmisä kohtaan, mutta puoli vuotta kotioloissa sijaishoitajani luona on auttanut minua luottamaan taas ihmisiin.

Minulta on leikattu piilokives ja suuni on hyvässä kunnossa. Minut on tuplarokotettu ja sirutettu.

Olen sijaiskodissa. Lisätiedustelut eläintalolta tai sähköpostilla: elaintalo.ksey@gmail.com. Jos haluat adoptoida minut, täytä Ksey:n adoptiohakemus.

**Olen saanut kummin, kiitos!**

*Kotihoidossa!* Olen kaunis tyttökissa Lehmus. Eläinlääkärin arvion mukaan noin 6-7 vuotias. Olen asunut sijaskodissa vuoden. Sen aikana olen rohkaistunut huimasti, mutta olen silti vielä hieman ujo ja pidän omasta rauhasta. Siksi tarvitsenkin rauhallisen ja kissoja ymmärtävän kodin. Tykkään kuitenkin seurata tapahtumia sivusta ja tulen varsinkin iltaisin hengaamaan lähelle. Minua saa ja pitääkin ihastella mutta silitettäväksi en vielä suostu. Syliin tulen namipalkkion kanssa. Rakastan leikkiä palloilla ja suosikki nukkumapaikka on lämmin patteri. Sijaiskodissa rohkaistuttuani minusta on herännyt itsenäinen tyttö, jolla on myös höhlä puoli.

Steriloinnin yhteydessä korvakäytäväni juuressa huomattiin syylämäinen muutos, joka on lähinnä kosmeettinen haitta, eikä häiritse elämääni mitenkään, eli sitä tarvitse poistaa. Minulle tehtiin kattava hammasremontti jouluna 2021 ja minulta poistettiin hampaita. Olo on siitä helpottunut huimasti. Minut on myös leikattu, rokotettu ja sirutettu.

Arkeani voi seurata instagramissa @fosterhome_lehmus

Olen sijaiskodissa. Lisätiedustelut eläintalolta tai sähköpostitse: elaintalo.ksey@gmail.com. Jos haluat adoptoida minut, täytä Ksey:n adoptiohakemus.

*Kotihoidossa*

Olen mustavalkoinen tyttökissa Isa. Eläintalolla viihdyin omissa oloissani ja olin aika arka. Olen asunut kotihoidossa jo kauan. Syksyllä 2021 muutin kotihoitoon. Siellä aluksi asuin muutaman kuukauden sängyn ja sohvan alla ja kissakemiat eivät kohdanneet kotihoitajan toisen kissan kanssa.  Kun toinen kissa muutti muualle hoitoon, minusta kuoriutui lempeä kissa. Seuraan kotihoitajani kissaa kaikkialle. 

Ihmiset eivät saa vielä koskea minuun, mutta olen alkanut ottaa namuja suoraan kädestä ja katson mallia kovasti kotihoitajan kissasta. Kun olen oikein rentona, saatan kellahtaa selälleen ja silloin ihmisetkin näkee valkoiset täplät mahassani ja tassuissani. Tykkään kissanmintusta!  

Toivoisin, että uudessa kodissani olisi minulle rohkea kissakaveri. Kaipaan kärsivälliseen kotiin, jossa voin vielä lisää tutustua ihmisen kanssa asusteluun. Minulla on poistettu useita hampaita hammassyöpymäsairauden takia. Hampaani on hoidettu vuoden 2021 alussa ja vuoden 2022 maaliskuussa toistamiseen. Olen toipunut hammashoidoista aina hyvin. Uusi hammashoito aika on keväällä 2023 ja todennäköisesti loput suussa olevat hampaani poistetaan. Niitä ei ole enää kovin montaa, hammassyöpymä sairaus on tehnyt tehtävänsä. Aika näyttää jääkö suuhuni hampaita. Hoitajani osaa kertoa, että vaikka suuhuni ei jäisi hampaita seuraavan hammashoidon jälkeen, jatkan elämääni normaalisti, mutta jatkuvat lääkärikäynnit suuni takia päättyvät. Minut on leikattu, sirutettu ja seuraava tehosterokotuksen ajankohta on vuonna 2025.

Olen sijaiskodissa. Lisätiedustelut eläintalolta tai sähköpostilla: elaintalo.ksey@gmail.com. Jos haluat adoptoida minut, täytä Ksey:n adoptiohakemus.