Yhdistyksellä on pitkä historia jäsenlehtemme Kulkureiden julkaisussa. Vuoden 2021 Kulkurit julkaistaan kesäkuussa ja se tulee olemaan 25. lehtemme. Digitaalisesti se on yhdeksäs lehtemme joka on julkisessa jaossa Issuu-palvelussa.

Alamme tuottamaan aineistoa eli artikkeleita ja mainoksien hankintaa Kulkureihin jo maaliskuussa. Samaan aikaan etsitään lehdelle taittaja ja oikolukija, mahdollinen kuvaaja, sekä mainoksien myyjä. Aloitamme kilpailuttamisen lehden painatuksesta. Toimittamisen hoitaa hallitus tai sen valitsema työryhmä.

Kaikki julkaistavat jutut liittyvät aina suoraan yhdistyksen kautta luovutettujen eläinten tarinoihin, eläinten hyvinvointiin tai tietämyksen lisäämiseen eläinten oikeanlaisesta kohtelusta. Lehteä jaetaan maksutta tapahtumissamme, markkinoilla myyntipöydissämme, eläintalollamme, eläinlääkärien vastaanotoilla, eläinkaupoissa Kouvolan alueella, ja Korian ja Elimäen S-Marketeissa. Lehtiä annetaan myös eläinten adoptoijien tai katsojien mukaan. Lehti saa näkyvyyttä myös sosiaalisen median jaoilla ja linkitettynä kotisivuillamme.

Huhtikuussa aloitamme mainospaikkojen myymisen ja keräämme mainoskuvat, jotka ovat kokoa 3cm * 9cm. Yhden mainospaikan hinta on 50€. Mainospaikkoja pyritään saamaan yhteensä 20. Näillä rahoitetaan lehden painatus ja sen postitus, jolloin yhdistyksen keräysvarat voidaan kohdentaa suoraan eläimille. Jos olet kiinnostunut mainospaikasta, laita meille sähköpostia kseyry@gmail.com.

Toukokuun alussa lehti lähtee painoon. Noin puolessa välissä toukokuuta lähetämme jäsenlaskumme ja Kulkurit-lehden jäsenillemme postitse, ja jäämme odottelemaan innokkaina jäsenmaksuja. Tässä kohdin vuotta on aina tiukin taloudellinen tilanne ja vaikein hetki vuodesta. Kissanpentujen leikkaukset hoidetaan monesti keväisin ja niistä tulee suuret eläinlääkärilaskut, ja jäsenmaksut ja muu varojenkeruu on todella tarpeen. Yleensä vuodessa luovutetaan noin 100 kissanpentua, mikä tekee leikkauskuluina aika ison summan. Toki osa hoidetaan aiemminkin, ja olemme alkaneet panostamaan myös varhaisleikkauksiin jo ennen luovutusta.

Kesäkuussa lehti julkaistaan Issuu-palvelussa muillekin kuin jäsenillemme, ja sitä laitetaan jakoon jo aiemmin jutussa mainittuihin paikkoihin. Sitten alkaakin kissanpentukausi vilkkaimmillaan, ja sitä riittääkin loppuvuoden.

Lue digitaaliset Kulkurit-lehtemme täältä.