Tervehdys seuraajamme!

Eläintalon rakennusprojekti on edennyt hurjaa vauhtia tänä vuonna.

Tässä kuvia ja tarinaa prosessista.

Screenshot 2018-11-09 16.18.05

Screenshot 2018-11-09 16.21.45

Ensimmäiseksi vanha puoli riisuttiin kaikesta ylimääräisestä ja kilpailutimme purkufirmoja. Ksey päätyi valitsemaan urakkaan yrityksen nimeltä Kymen Asbestipurku ja Romutus Oy. Työ tehtiin hyvin ja on jo takanapäin. Vanha puoli saatiin purettua ilman että toiminta häiriintyi eristyspuolellamme.

Screenshot 2018-11-09 16.33.19

Sähkötyöt uuteen eläintalon osaan kilpailutettiin, ja toimijaksi valikoitui Kymen Sähköurakointi Oy. Sähkötöistä tiedämme enemmän vasta rakennuksen valmistuttua.

LVI-työt kilpailutettiin ja valitsimme eläintalolle toimijaksi LVI-Marko Maho Oy:n, joka teki jo valmistelevat työt purkauksen yhteydessä, sekä osallistuu urakointiin jo alusta asti yhdessä pääurakoijan kanssa.

Screenshot 2018-11-09 16.34.50 Screenshot 2018-11-09 16.36.08

Rakennuttajan kilpailutus olikin hyvin vaikeaa sillä budjettiraamissamme emme onnistuneet löytämään tarjousta jonka avulla koko projekti pysyisi budjetissaan. Valitsimme urakoitsijaksi PK-Insinööritoimiston ja rupesimme selvittämään lisärahoitusta. Asiat ovat nyt kunnossa ja tehostetun varainkeruun avulla Kseyn tilanne näyttää hyvälle rakennusprojektin suhteen. Ksey ottaa lainaa pankilta vuosikokouksessa sovitun maksimimäärän verran eli 70000€. Ensimmäiset maksatukset hankkeelta on jo haettu.

Screenshot 2018-11-09 17.00.15

Kseyn hankkeen loppumisaikaa on jatkettu ensi kesään saakka. Näillä suunnitelmilla eläintalo viimeistellään ensi keväänä huhtikuun, mahdollisesti toukokuun aikana. Apuja tarvitaan vielä keväämmällä niin eläintalon ulkosivun käsittelyssä kuin maalauksissa, sekä kissojen erillistilojen rakentamisessa ja kissaloiden muokkauksessa. Tilat tarvitsevat vielä kalusteet ja eläintalon toimistokin vaatii uusimista. Kseyllä on jatkuva tarve varoille projektin aikana, joten voit auttaa myös lahjoittamalla tilillemme tai lippaaseemme rahaa, tai ostamalla vaikka jotain myyntituotteitamme joululahjoihin itselle ja läheisille.

Eläintalomme eristyspuolelle on myös tehty muutoksia. Ruokavarastostamme on tehty kissala-huone jossa voi vapaasti liikkua isommassa tilassa yhdistyksen kissa tai vaikka kissaperhe. Lisäksi eristysbokseihimme on tehty yhdistystoimenpiteet, jossa ala- ja yläkoppi ovat yhdelle tilalle yhteisiä. Talteenoton kissamme saavat saapuessaan nykyään siis aina kerrostaloyksiön itselleen pariksi viikoksi. Muutoksien vuoksi eristyspuolemme 20 tilaa on vaihtunut kymmeneksi, mutta ylimääräinen kissala-huone tasaa ruuhkaa eristystiloissamme. Uusitut saunarakennuksen eläintilat (7kpl) ovat myös jatkuvassa käytössä.

Screenshot 2018-11-09 17.08.07
Eristyspuolen kissatilan alakerta

Eläintalomme tilanne on tällä hetkellä alla olevan kuvan mukainen, eli rakentumassa pikkuhiljaa korkeammalle.

Screenshot 2018-11-09 17.18.05

Kirjoittelemme lisää kuulumisia kun tilanteet niin sallivat. Terveisiä kiireiden keskeltä,

Sari Metsälä,
puheenjohtaja,
Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry